Συρία: Τουλάχιστον 22 νεκροί

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες σε τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι, που χρησιμοποίησαν οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στη βορειοανατολική Συρία, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τρεις καμικάζι ανατίναξαν τα οχήματα που οδηγούσαν σε διαφορετικές συνοικίες της Ταλ Ταμέρ, στην επαρχία της Χασάκα, ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στις τάξεις των αντικαθεστωτικών, των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας αλλά και των ένοπλων δυνάμεων στη Συρία.

Η πόλη Ταλ Ταμέρ ελέγχεται από τους Σύρους Κούρδους και έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Μια από τις εκρήξεις έγινε μπροστά σε ένα κτίριο της ασφάλειας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει αμέσως έναν απολογισμό των αμάχων μεταξύ των θυμάτων.

Στις επιθέσεις αυτές αναφέρθηκε και η συριακή κρατική τηλεόραση, κάνοντας λόγο για 9 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Η περιοχή του ποταμού Χαμπούρ, που περνά από την Ταλ Ταμέρ, είχε καταληφθεί τον Φεβρουάριο από το ΙΚ, που αμέσως μετά απήγαγε τουλάχιστον 220 Ασσύριους χριστιανούς.

Η περιοχή ανακαταλήφθηκε έκτοτε από τους Σύρους Κούρδους μαχητές και δεκάδες όμηροι αποσπάστηκαν από τα χέρια των τζιχαντιστών, ανάμεσά τους 25 που απελευθερώθηκαν την Τετάρτη, σύμφωνα με το Ασσυριακό Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια οργάνωση των μειονοτικών.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:46

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.