Ο Δεκέμβρης του 2015 είναι ο χειρότερος των τελευταίων 120 χρόνων

Ο Δεκέμβρης του 2015 είναι μέχρι στιγμής ο χειρότερος των τελευταίων εκατό-δεκατεσσάρων ετών. Χαμηλή είναι και η στάθμη του νερού στα φράγματα.

Ωστόσο το Τμήμα Υδάτων διαβεβαιώνει ότι δεν θα διψάσουμε και ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στην ύδρευση ακόμα και αν συνεχιστεί η ανομβρία. Θα χρειαστεί ωστόσο να πληρώσουμε χρυσό το νερό, των αφαλατώσεων.

Αν η Κύπρος έλθει στην ανάγκη να αφαλατώνει όσο νερό καταναλώνει για ύδρευση, το κόστος υπολογίζεται σε περισσότερες από διακόσιες χιλιάδες ευρώ ημερησίως, αφού κοστίζει περίπου ένα ευρώ το κυβικό μέτρο αφαλατωμένου νερού.

Η πληρότητα των φραγμάτων φτάνει συνολικά στο 38 τοις εκατόν, με τα σημαντικά φράγματα του νοτίου αγωγού να βρίσκονται στο 25 τοις εκατό, και τον υδατοφράχτη του Κούρρη να έχει μόλις 18 κόμμα οκτώ τοις εκατό πληρότητα.

Η Μετεωρολογία προβλέπει ότι αύριο θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:45

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.