Ασυμβίβαστο για μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας εντοπίζει ο Γεν. Ελεγκτής

Ενδεχομένως να προκύπτει ζήτημα ασυμβίβαστου για τη συμμετοχή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεδρία του ΔΣ κατά την οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αλλαγή της πολιτικής για τη συμμετοχή των έκτακτων μουσικών στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Στο παράρτημα της έκθεσης που αφορά το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρεται σε “καταγγελία αναφορικά με τον διορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, οι οποίοι έχουν συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού που υπηρετούν ή διεκδικούν θέσεις ως μουσικοί στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου”.

Προσθέτει ότι “μετά από σχετική διερεύνηση της πιο πάνω καταγγελίας, η Υπηρεσία μας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ημερ. 15.10.2014, με κοινοποίηση στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού”.

Στην επιστολή η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, παρατήρησε ότι “ενδεχομένως προκύπτει ζήτημα ασυμβίβαστου σχετικά με τη συμμετοχή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρία του ημερ. 2.4.2012 στην οποία αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η αλλαγή της πολιτικής για τη συμμετοχή των έκτακτων μουσικών στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, δεδομένης της συγγένειας της με μουσικούς που ήταν στον κατάλογο, και υπέδειξε ότι το μέλος αυτό όφειλε να αποκαλύψει τη συγγένειά του με τους εν λόγω μουσικούς και να αποχωρήσει από τη συνεδρία”.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο κατάλογος των έκτακτων μουσικών ο οποίος ισχύει από τον Ιούνιο του 2012 δεν είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και ότι παρουσιάζει ελλείψεις, αφού σε κάποιες συναυλίες συμμετείχαν έκτακτοι μουσικοί οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν, αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι “δεν τηρούνται πρακτικά των ακροάσεων και των κριτηρίων επιλογής των έκτακτων μουσικών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο καθώς και αυτών που απορρίφθηκαν, πρακτική η οποία δεν συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας”.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει ότι “η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην απαντητική επιστολή της ημερ. 22.1.2015, μας πληροφόρησε ότι στην συνεδρία ημερ. 2.4.2012, στην οποία αποφασίστηκε η αλλαγή πολιτικής για τη συμμετοχή έκτακτων μουσικών στην Ορχήστρα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο είχε συγγένεια με τους μουσικούς της ορχήστρας δεν συμμετείχε στη συζήτηση για το θέμα αυτό και ότι ο κατάλογος των έκτακτων μουσικών έτυχε καλυπτικής έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στις 20.1.2015”.

Προσθέτει ότι “επίσης, μας πληροφόρησε, ότι, όσον αφορά στις διαδικασίες πρόσληψης κατά τις πρόσφατες ακροάσεις που έγιναν το καλοκαίρι, τηρήθηκαν πρακτικά και οι εισηγήσεις της επιτροπής επιλογής τέθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος”.

Ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του επισημαίνει το γεγονός ότι “οι οικονομικές καταστάσεις του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για τα έτη 2012, 2013 και 2014 υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας με καθυστέρηση στις 2.6.2015 και ως εκ τούτου δεν έχει διενεργηθεί ο νενομισμένος έλεγχος”.

Ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2012, 2013 και 2014 αναμένεται να αρχίσει κατά τις αρχές του 2016, καταλήγει ο Γενικός Ελεγκτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:46

Τελευταιες Ειδησεις

04 Δεκεμβρίου
Υπ. Υγείας: Δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα μέτρα αν τηρηθούν τα υφιστάμενα. Στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες εξοπλισμός ανίχνευσης της Όμικρον
15:18
Βαθιά ευγνωμοσύνη Πάπα Φραγκίσκου προς Πρόεδρο και λαό της Κύπρου σε χειρόγραφο μήνυμά του
14:50
Σύλληψη υπόπτου στα κατεχόμενα που φέρεται να έχει σχέση με τα ροζ βίντεο
14:34
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για υποστελέχωση Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς και αστυνομικού σταθμού
14:11
Σε 49 σημεία θα λειτουργήσουν αύριο Κυριακή 5 Δεκεμβρίου μονάδες δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test κορονοϊού
13:44
ΕΔΕΚ: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας στην αδειοδότηση του τεμαχίου 5 της ΑΟΖ αποδεικνύουν τις πραγματικές της προθέσεις
13:25
Σ.Στεφάνου: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα μηνύματα οικουμενικού χαρακτήρα τα οποία έστειλε ο Πάπας Φραγκίσκος
13:04
Συνεχίζεται η εφαρμογή του εξοπλιστικού προγράμματος της Εθνικής Φρουράς, λέει ο ΥΠΑΜ
12:51
Λαμβάνονται μέτρα για τερματισμό της ρύπανσης σε περιοχές της Κύπρου, είπε ο Κ. Καδής
12:29
Χωρίς μάσκα και αρνητικό τέστ δεν μπαίνει κανείς στις τάξεις δηλώνει στο ΡΙΚ ο υπουργός Παιδείας. Στόχος τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά και ασφαλή
12:10
Αυστραλία: Η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται
11:54
Εξετάζονται δύο ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Αθήνα
11:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand