Ασυμβίβαστο για μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας εντοπίζει ο Γεν. Ελεγκτής

Ενδεχομένως να προκύπτει ζήτημα ασυμβίβαστου για τη συμμετοχή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεδρία του ΔΣ κατά την οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αλλαγή της πολιτικής για τη συμμετοχή των έκτακτων μουσικών στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Στο παράρτημα της έκθεσης που αφορά το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρεται σε “καταγγελία αναφορικά με τον διορισμό μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, οι οποίοι έχουν συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού που υπηρετούν ή διεκδικούν θέσεις ως μουσικοί στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου”.

Προσθέτει ότι “μετά από σχετική διερεύνηση της πιο πάνω καταγγελίας, η Υπηρεσία μας απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, ημερ. 15.10.2014, με κοινοποίηση στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού”.

Στην επιστολή η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, παρατήρησε ότι “ενδεχομένως προκύπτει ζήτημα ασυμβίβαστου σχετικά με τη συμμετοχή μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρία του ημερ. 2.4.2012 στην οποία αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η αλλαγή της πολιτικής για τη συμμετοχή των έκτακτων μουσικών στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, δεδομένης της συγγένειας της με μουσικούς που ήταν στον κατάλογο, και υπέδειξε ότι το μέλος αυτό όφειλε να αποκαλύψει τη συγγένειά του με τους εν λόγω μουσικούς και να αποχωρήσει από τη συνεδρία”.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο κατάλογος των έκτακτων μουσικών ο οποίος ισχύει από τον Ιούνιο του 2012 δεν είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και ότι παρουσιάζει ελλείψεις, αφού σε κάποιες συναυλίες συμμετείχαν έκτακτοι μουσικοί οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν, αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι “δεν τηρούνται πρακτικά των ακροάσεων και των κριτηρίων επιλογής των έκτακτων μουσικών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο καθώς και αυτών που απορρίφθηκαν, πρακτική η οποία δεν συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας”.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρει ότι “η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στην απαντητική επιστολή της ημερ. 22.1.2015, μας πληροφόρησε ότι στην συνεδρία ημερ. 2.4.2012, στην οποία αποφασίστηκε η αλλαγή πολιτικής για τη συμμετοχή έκτακτων μουσικών στην Ορχήστρα, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο είχε συγγένεια με τους μουσικούς της ορχήστρας δεν συμμετείχε στη συζήτηση για το θέμα αυτό και ότι ο κατάλογος των έκτακτων μουσικών έτυχε καλυπτικής έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος στις 20.1.2015”.

Προσθέτει ότι “επίσης, μας πληροφόρησε, ότι, όσον αφορά στις διαδικασίες πρόσληψης κατά τις πρόσφατες ακροάσεις που έγιναν το καλοκαίρι, τηρήθηκαν πρακτικά και οι εισηγήσεις της επιτροπής επιλογής τέθηκαν ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος”.

Ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεσή του επισημαίνει το γεγονός ότι “οι οικονομικές καταστάσεις του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για τα έτη 2012, 2013 και 2014 υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας με καθυστέρηση στις 2.6.2015 και ως εκ τούτου δεν έχει διενεργηθεί ο νενομισμένος έλεγχος”.

Ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2012, 2013 και 2014 αναμένεται να αρχίσει κατά τις αρχές του 2016, καταλήγει ο Γενικός Ελεγκτής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 04:46

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.