Κυβέρνηση: Ιδιαίτερης σημασίας οι επισκέψεις Λαβρώφ - Κέρι

Ιδιαίτερης σημασίας, σε μιά πολύ κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τις επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Σεργκέι Λαβρώφ και Τζόν Κέρι.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδόπουλος, υπέδειξε ότι ανέκαθεν επιθυμούσαμε την εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, όπως και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Επισήμανε ότι με την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας πριν από μερικές ημέρες στην Κύπρο και τώρα κυρίων Λαβρώφ και Κέρι καθώς και του υπουργού Εξωτερικών της Κίνας στις εικοσιμία του μήνα, συνεχίζεται ο κύκλος των επαφών με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ανοιχτή γραμμή πρόσθεσε υπάρχει και με το πέμπτο μόνιμο μέλος, την Γαλλία. Υπενθύμισε δε και την σημαντική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας στη Λευκωσία.
Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι στις συνομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη τόσο με τον κύριο Λαβρώφ, όσο και με τον κύριο Κέρι, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ποιά προβλήματα υπάρχουν στο Τραπέζι των συνομιλιών και φυσικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θέματα εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η οικονομική πτυχή της λύσης.
Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι έχει γίνει πλέον κατορθωτή η εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κυπριακό, όπως και εκπροσώπου και τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έχει γίνει πεποίθηση όλων ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα διέπει τη λύση.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας – υπομονή συστήνει η Αστυνομία

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία, από τα ξημερώματα και για τρεις ημέρες, ενόψει των επισκέψεων του Σεργκέι Λαβρώφ και του Τζων Κέρι, στην Κύπρο.
Όπως δήλωσε στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αποστολή της Δύναμης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια των ξένων επισήμων και της συνοδείας τους από την άφιξη μέχρι και την αναχώρησή τους από την Κύπρο.
Η Αστυνομία είπε βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα λειτουργήσει κέντρο συντονισμού από όπου θα παρακολουθείται η όλη κατάσταση.
Ο κύριος Αγγελίδης επανέλαβε ότι τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία, θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων.
Επισήμανε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις ότι θα κλείσουν συγκεκριμένοι δρόμοι, για ευνόητους λόγους.
Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και να επιδεικνύει τη δέουσα υπομονή.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού, Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταιες Ειδησεις

25 Φεβρουαρίου
Οι δείκτες οικονομικού κλίματος και απασχόλησης αυξάνονται σε ΕΕ και ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο
11:58
Απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος, στην Αρμενία, κατήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας
11:27
Τα κράτη μέλη μπορούν να επιτρέπουν τη μερική πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα του ιατρικού κλάδου
11:15
Η Covid-19 δεν είναι πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα για όσους έχουν άσθμα, καθησυχάζει αυστραλιανή μελέτη
10:49
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 1,3 εκατ. κάτοικοι του Τέξας αντιμετωπίζουν ακόμη διακοπές στην υδροδότηση
10:17
Ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός κρουσμάτων σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού
09:56
Αρχίζει αύριο η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος
09:42
Ο ΠτΔ είναι έτοιμος για την άτυπη συνάντηση δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος
09:30
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Χόλογουεϊ
09:25
Επέστρεψε στις νίκες το ΑΠΟΕΛ
09:09
Νέα παραλλαγή του κορονοϊού εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
09:03
Πρώτο βήμα πρόκρισης για Ρεαλ και Σίτι
09:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand