Σχεδόν 21 εκ. τα θύματα σύγχρονων μορφών δουλείας

Τουλάχιστον 20,9 εκ. άνθρωποι υπόκεινται σε σύγχρονες μορφές δουλείας, με τις γυναίκες και τα κορίτσια να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας, στις 2 Δεκεμβρίου, προστίθεται ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας κάθε χρόνο για φθηνή εργασία ή σεξουαλική εκμετάλλευση.

Όπως αναφέρεται, «η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει ότι η σύγχρονη δουλεία λειτουργεί εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ακόμη και στην εποχή μας, με τη μορφή της καταναγκαστικής εργασίας, της παιδικής εργασίας, του εμπορίου λευκής σαρκός, του εξαναγκασμού σε γάμο, της αναγκαστικής στρατολόγησης παιδιών για χρήση σε ένοπλη σύγκρουση και της διακίνησης των λαθρομεταναστών.

Οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την εξάλειψη όλων των σύγχρονων μορφών δουλείας, συμπεριλαμβανομένης και της καταναγκαστικής εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η 2η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.