150 ηγέτες συνεδριάζουν στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άρχισε το μεσημέρι στο Παρίσι η μεγαλύτερη παγκόσμια διάσκεψη που έχει οργανωθεί ποτέ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή περίπου 150 ηγετών από όλο τον κόσμο. Στόχος της συνόδου είναι η συνομολόγηση διεθνούς συμφωνίας για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κατά την έναρξη της συνόδου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι το μέλλον του πλανήτη" θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι καλώντας τους ομολόγους του να μην "διαψεύσουν" τη "μεγάλη ελπίδα" που έχει δημιουργήσει η συνάντηση αυτή.
Η COP21 δημιουργεί "μεγάλη ελπίδα την οποία δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε", δήλωσε κατά την έναρξη της "ιστορικής" αυτής συνάντησης ενώπιον των 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. "Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε δράση ... αυτό δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο", πρόσθεσε.

Η μεγάλη διαδήλωση που είχε προγραμματισθεί στην πλατεία Δημοκρατίας απαγορεύθηκε από την αστυνομία, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ 32 οικολόγοι ακτιβιστές τέθηκαν υπό κατ’ οίκον περιορισμό με βάση τη νομοθεσία έκτακτης ανάγκης, που έχει ενεργοποιηθεί στη Γαλλία, για αποτροπή επεισοδίων.

Αντί διαδηλώσεων, στη Γαλλία πραγματοποιούνται από χθες ανθρώπινες αλυσίδες σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Σε μια εντυπωσιακή κίνηση συμβολισμού, άνθρωποι που θα συμμετείχαν στη διαδήλωση, εναπόθεσαν περίπου είκοσι χιλιάδες παπούτσια στην Κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας, θέλοντας να δηλώσουν την παρουσία τους.

Διαδηλώσεις με αφορμή τη σύνοδο πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα των διαδηλωτών την μετάβαση από τα στερεά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:01

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.