150 ηγέτες συνεδριάζουν στο Παρίσι για την κλιματική αλλαγή

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, άρχισε το μεσημέρι στο Παρίσι η μεγαλύτερη παγκόσμια διάσκεψη που έχει οργανωθεί ποτέ για την κλιματική αλλαγή, με τη συμμετοχή περίπου 150 ηγετών από όλο τον κόσμο. Στόχος της συνόδου είναι η συνομολόγηση διεθνούς συμφωνίας για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κατά την έναρξη της συνόδου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι το μέλλον του πλανήτη" θα αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα στο Παρίσι καλώντας τους ομολόγους του να μην "διαψεύσουν" τη "μεγάλη ελπίδα" που έχει δημιουργήσει η συνάντηση αυτή.
Η COP21 δημιουργεί "μεγάλη ελπίδα την οποία δεν έχουμε το δικαίωμα να διαψεύσουμε", δήλωσε κατά την έναρξη της "ιστορικής" αυτής συνάντησης ενώπιον των 150 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. "Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε δράση ... αυτό δεν είναι κάτι ανυπέρβλητο", πρόσθεσε.

Η μεγάλη διαδήλωση που είχε προγραμματισθεί στην πλατεία Δημοκρατίας απαγορεύθηκε από την αστυνομία, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ 32 οικολόγοι ακτιβιστές τέθηκαν υπό κατ’ οίκον περιορισμό με βάση τη νομοθεσία έκτακτης ανάγκης, που έχει ενεργοποιηθεί στη Γαλλία, για αποτροπή επεισοδίων.

Αντί διαδηλώσεων, στη Γαλλία πραγματοποιούνται από χθες ανθρώπινες αλυσίδες σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας. Σε μια εντυπωσιακή κίνηση συμβολισμού, άνθρωποι που θα συμμετείχαν στη διαδήλωση, εναπόθεσαν περίπου είκοσι χιλιάδες παπούτσια στην Κεντρική Πλατεία Δημοκρατίας, θέλοντας να δηλώσουν την παρουσία τους.

Διαδηλώσεις με αφορμή τη σύνοδο πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες του κόσμου με κεντρικό μήνυμα των διαδηλωτών την μετάβαση από τα στερεά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

07 Μαρτίου
Ξεκίνησαν γυρίσματα στην Κύπρο της ταινίας «The Ghosts of Monday» με πρωταγωνιστή τον Julian Sands
11:09
ΟΣΙΚΑ :Αν τηρηθούν τα πρωτόκολλα δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω εστιατορίων
11:02
Μαθητές: Μόνο με rapid test μπορούν να προσέρχονται από αύριο στα σχολεία
10:56
Νουρής : Συντονισμός με Αθήνα για μεταναστευτικό
10:07
Γερμανία: Τρόφιμοι οίκων ευγηρίας σχεδόν τα μισά από τα θύματα της πανδημίας
09:52
Γερμανία: 71.900 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, πάνω από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα του νέου κορονοϊο
09:49
Νότια Κορέα: Πάνω από 400 κρούσματα του νέου κορονοϊού, δύο θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες
09:44
Στη Λευκωσία απόψε η Ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ
09:38
Ιράκ: Ο πάπας έφθασε στην κατεστραμμένη από τους τζιχαντιστές Μοσούλη
09:33
Αστυνομία 213 καταγγελίες το τελευταίο 24ωρο
09:30
Νίκος Αναστασιάδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει εργάζεταιε η χώρα να επιστρέψει στην ομαλότητα
09:25
Σε  117.081.763 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού διεθνώς
09:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand