Συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για τις Φυλακές

Η μέθοδος που θα ακολουθηθεί για την ανέγερση νέων Φυλακών είναι η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διευκρίνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου.

Για το σκοπό αυτόν, σημείωσε, απαιτείται να διεξαχθεί μελέτη βιωσιμότητας του έργου, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως όλες σχεδόν οι φυλακές που ανεγείρονται σε όλο τον κόσμο ακολουθούν την ίδια μέθοδο σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Από τον περασμένο μήνα, ανέφερε, έχουμε βγει σε προσφορές για να εξασφαλίσουμε υπηρεσίες συμβούλου, ο οποίος θα αξιολογήσει όλα τα ενδεχόμενα στο πλαίσιο της μελέτης βιωσιμότητας, περιλαμβανομένου του αν η επιλογή του χώρου ανέγερσης θα είναι σε περιοχή της Λευκωσίας ή αν θα ανεγερθούν στον ίδιο χώρο που βρίσκονται σήμερα οι Φυλακές, με στόχο να αξιοποιηθούν κάποιες από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, για σκοπούς συναφείς με τη λειτουργία των σωφρονιστικών προγραμμάτων των Φυλακών.

Ο κ. Νικολάου υπογράμμισε ότι δεν έχει ανασταλεί η προώθηση του έργου, σχολιάζοντας ότι οι τωρινές εγκαταστάσεις των Κεντρικών Φυλακών είναι της δεκαετίας του 1890 και έχουν γίνει μετατροπές και ανεγερθεί νέες πτέρυγες κατά καιρούς, ενώ αυτές οι εγκαταστάσεις μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα για να λειτουργήσει ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα.

«Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο να σωφρονίζει τους κρατούμενους στις φυλακές, κατά τρόπο που να περιορίζονται οι περιπτώσεις κρατουμένων που επιστρέφουν στις φυλακές, θα πρέπει να δημιουργηθούν τέτοιες εγκαταστάσεις που να επιτρέπουν την εφαρμογή σύγχρονων προγραμμάτων σωφρονισμού», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:22

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Λάρκου διετίας στην Ομόνοια
16:56
Ο Ερντογάν καλεί το ΣΑ του ΟΗΕ να λάβει άμεσα μέτρα για την Ιερουσαλήμ
16:40
Νέο χαμηλό κρουσμάτων Covid στο Ην. Βασίλειο, αλλά με μικρή αύξηση της τιμής R
16:25
Αυστρία-Covid-19: Για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες οι νοσηλευόμενοι κάτω από τους 1.000
16:12
Αστυνομική ανακοίνωση για τον τελικό του κυπέλλου
16:05
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου με τους ομολόγους του Γαλλίας και Ιρλανδίας για την αιματοχυσία στη Γάζα
16:01
Συναγερμός από τον εντοπισμό στην Κύπρο του καταστροφικού βακτηρίου Xylella fastidiosa
15:50
Ανανέωση της συνεργασίας με Ταραπουλούζη
15:46
Σχέδιο Ενίσχυσης Νέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας
15:34
Βερολίνο: «Τρομοκρατικές επιθέσεις» της Χαμάς οι εκτοξεύσεις παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ
15:26
Για "μηδενιστική πολιτική" από την αντιπολίτευση σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας κάνει λόγο η κυβέρνηση
15:00
Έντονες επικρίσεις εναντίον του ΓΓ του ΑΚΕΛ, εξαπέλυσε ο Αβέρωφ (Βίντεο)
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand