Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για αγοραπωλησία δανείων σε τρίτους

Η ολομέλεια της Βουλής ψήφισε με 26 ψήφους υπέρ και 25 εναντίον το νομοσχέδιο για την αγοραπωλησία δανείων σε τρίτους, το οποίο η Τρόικα έθετε ως προϋπόθεση για τη θετική αξιολόγηση της υλοποίησης του μνημονίου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ και εναντίον οι παρόντες βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων. Η ψήφιση του Νομοσχεδίου αναμένεται να συμβάλει στην ολοκλήρωση αύριο της 8ης αξιολόγησης του μνημονίου από τους διεθνείς πιστωτές.

Πριν την ψήφιση του  νομοσχεδίου, η πλειοψηφία ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ ενέκρινε σειρά τροπολογιών που κατέθεσαν τα δύο κόμματα. Τροπολογία του ΔΗΣΥ προβλέπει  ότι η Κεντρική Τράπεζα δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση αγωγής ή άλλης νομικής διαδικασίας για αποζημιώσεις σε σχέση με την άσκηση των αρμοδιοτήτων της εκτός αν αποδειχθεί ότι η πράξη ή παράλειψη δεν έγινε καλή τη πίστει.

Οι τροπολογίες του  ΔΗΚΟ αφορούν:
-τη δυνατότητα της  Κεντρικής Τράπεζας, να αρνείται τη χορήγηση άδειας σε νομικά πρόσωπα για εξαγορά δανείων για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
-τη δυνατότητα των δανειοληπτών και των εγγυητών τους να υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς του υπό πώληση δανείου εντός 45 ημερών και τη δυνατότητα δημιουργίας εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων με κρατικά και ιδιωτικά κεφάλαια. Η τροπολογία του ΑΚΕΛ για εξαίρεση των δανείων κάτω από 350 χιλιάδες ευρώ απορρίφθηκε.

Απορρίφθηκαν επίσης:Οι τροπολογίες της ΕΔΕΚ για απαγόρευση του τραπεζικού ιδρύματος να πωλήσει δάνειο σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη που προτείνει ο δανειολήπτης.
Των Οικολόγων για καθολική εφαρμογή των περιορισμών που τίθενται για τα δάνεια κάτω του ενός εκατομμυρίου, την συμπερίληψη ως προϋπόθεση για την εφαρμογή του νόμου και τη σύσταση φορέα ανάληψης και διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων .
Της Συμμαχίας Πολιτών που επίσης προέβλεπε για τη δυνατότητα του δανειολήπτη να διεκδικήσει την εξαγορά του δανείου του.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου

Πηγή: Νίκος Σχίζας

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.