ΠτΔ: Η Κύπρος μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία

Η Κύπρος πληροί τις προϋποθέσεις για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Σύνοδο του Συνδέσμου Επενδυτικών Ταμείων Κύπρου (CIFA) που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει το 2014 σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τη Βουλή ένα συνολικό νομικό πλαίσιο για συλλογικά επενδυτικά σχέδια που περιλαμβάνουν εναλλακτικές επενδύσεις, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε εισηγήσεις για περαιτέρω ενδυνάμωση αυτού του πλαισίου τόσο σε νομικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι «η ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εξειδικευμένες αγορές στον τομέα των υπηρεσιών είναι πρωτίστης σημασίας για την οικονομία μας και η Κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για την προώθηση αποτελεσματικών πολιτικών που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και την εργοδότηση με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος πληροί κάθε προϋπόθεση για να καταστεί περιφερειακό κέντρο για επενδυτικά ταμεία μέσα από τη στρατηγική της γεωγραφική θέση, τη σταθερή και διαφανή πολιτική υποδομή και του σύγχρονου νομικού της συστήματος.

Είπε ότι η Κύπρος σημείωσε στροφή προς τη θετική οικονομική ανάπτυξη από την αρχή του 2015, ανάπτυξη η οποία θα διατηρηθεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται, όπως η προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες και η λιμενική βιομηχανία.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας δεν είναι απλώς η βελτίωση των αριθμών της οικονομίας αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:07

Τελευταιες Ειδησεις

14 Μαΐου
Η συνέντευξη του Τσέντομιρ Γιανέφσκι για τον τελικό κυπέλλο
09:15
Η συνέντευξη του Τιμούρ Κετσπάγια για τον τελικό κυπέλλου
09:13
Μέγιστος αριθμός 10 προσώπων σε οικίες και χώρους συνάθροισης, υπενθυμίζει το υπ. Υγείας
08:58
Μεσανατολικό: Αντιπροσωπεία της Αιγύπτου εγκατέλειψε το Ισραήλ με άδεια χέρια
08:49
Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους και οι 215 Κύπριοι που βρίσκονται στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη
08:30
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προτρέπει τους Αμερικανούς να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη
08:15
Άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 22-24
07:58
Όρατό το ενδεχόμενο γενικευμένου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς- Οι νεκροί στον παλαιστινιακό θύλακα ξεπερνούν τους 100
07:41
Το ΣΑ του ΟΗΕ συγκαλείται εκτάκτως την Κυριακή για τη σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστινίων
07:25
Η Αστυνομία κατήγγειλε 27 πολίτες για παραβίαση των μέτρων κατά Covid-19 το τελευταίο 24ωρο
07:15
Μπλίνκεν: Η Ουάσινγκτον υπέρ μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας»
06:40
Πάνω από 100 νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το τοπικό υπουργείο Υγείας
06:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand