Χ.Γεωργιάδης: Ψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης αναμένεται να έχει η Κύπρος το 2015

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στο Τρίτο ανέφερε ότι αναμένεται πολύ πιό ψηλός ρυθμός ανάπτυξης, από το 0,5 τοις εκατό που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ανέφερε συγκεκριμένα ότι αναμένεται ρυθμός ανάπτυξης κοντά στο 1,5 τοις εκατό.
Αυτό είπε θα διαφανεί στην επόμενη αξιολόγηση.
Αφού επεσήμανε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και ναυτιλία.
Γενικά, είπε, η συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομιας δείχνει ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο μέσο όρο της ευρωζώνης.
Ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε πώς παρά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει η κυπριακή οικονομία δεν πρόκειται να υπάρξει εφησυχασμός, και η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα συνεχιστεί.
Υπενθύμισε ότι παρά τις αναβαθμίσεις, οι Οίκοι Αξιολόγησης δεν έχουν κατατάξει ακόμη την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα.
Επισήμανε ότι διανύουμε τους τελευταίους μήνες του μνημονιακού προγράμματος, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημασία εάν θα εξέλθουμε από το Μνημόνιο το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.
Με το νέο έτος είπε, θα έχουμε εμείς την ευθύνη να διατηρήσουμε τη μεταρρυθμιστική πολιτική για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το υπόβαθρο για μία ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία.
Αναφερόμενος στην οικονομική πτυχή της λύσης του Κυπριακού, τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών μετέχει στις διαβουλεύσεις και ότι παρακολουθεί το ζήτημα.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ομαλοποίηση της κατάστασης η κυπριακή οικονομία θα πραγματοποιήσει αναπτυξιακό άλμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί πως με τη λύση θα ισχύσουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης.

Σύνταξη: Άλκης Ανδρέου

Πηγή: Τρίτο ΡΙΚ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:07

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.