Γιούνκερ: Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει

Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει όταν βλέπει αδικίες και δεν πρέπει να μείνει ουδέτερη, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε παρέμβαση του  σε συζητηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβoυλίου για την προσφυγική κριση.

Ο κύριος Γιούνκερ επέκρινε έντονα την Ουγγαρία για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα της, υπογραμμίζοντας ότι εν ετει 2015 δεν μπορει κάποιος να τολμά να κτίσει τείχη μέσα στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Κομισιόν ειπε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστουν τα γενεσιουργά αιτια και οι πηγές της κρίσης και επέκρινε Ευρωπαϊκά κρατη που έχουν μειώσει τα κονδύλια τους για ανθρωπιστική βοήθεια, προς το επιστιστικο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών και την Υπάτη Αρμοστεια του ΟΗΕ για τους Προσφυγες. Θα πρέπει, ειπε ο κύριος Γιούνκερ, να ειμαστε περήφανοι γιατι οσοι είναι δυστυχείς ερχονται στην Ευρώπη και όλος ο πλανήτης πιστευει ότι ο ηλιος λάμπει περισσότερο εδώ και είναι καλύτερη η ζωή. Εκεινοι που κτιζουν τειχη, είπε κ. Γιουνκερ, θα πρέπει να προσέχουν και τι λένε γιατι τα λογια τους μιλάνε σε όσους τους ακουν. Επιπρόσθετα, σημειωσε ότι πρέπει να υπάρξει σωστή διαχειριση της κρισης, γιατι ότι και να κάνει η Ευρώπη, οι προσφυγες θα συνεχίσουν να ερχονται. Τονισε δε ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον ορο οικονομικοι μετανάστες, χωρις να υπάρχει διαμαρτυρια, διοτι δεν το γνωρίζουμε. Πολλοι, φευγουν από τη χωρα τους γιατι διώκονται. Αναφερομενος στο ρολο της Τουρκιας στο προσφυγικο, ο κυριος Γιούνεκρ ειπε ότι δεν αναταλλαξε μονο αβροτητες με τον κυριο Ερντογαν όταν τον συναντησε στις Βρυξελλες. Αλλα, προσθεσε, ας μην ξερχναμε ότι η Τουρκια εχει το βάρος της φιλοξενιας δυομισυ εκατομμυρίων προσφύγων και αυτό δεν το εχει κανει καμία χω,ωα στην Ευρώπη.

Σύνταξη- Αποστολή: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.