Βαθύς διχασμός στην ΕΕ για την προσφυγική κρίση

Βαθύς διχασμός εξακολουθεί να κυριαρχεί στην Ευρώπη για την προσφυγική κρίση, οπως διεφάνη για άλλη μια φορά κατά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Κομισιόν.

Οπως διεφάνη, η Ευρώπη έχει χωριστεί σε αυτούς που στηρίζουν πλήρη και ισότιμη αλληλεγγύη με ποσοστώσεις και μετεγκατάσταση, ενώ άλλοι εμμένουν σε ακραίες θέσεις, οπως κλείσιμο των συνόρων και κατάργηση της συνθήκης του Σένγκεν.

Σε γενικές γραμμές μια ομάδα Ευρωβουλευτών υποστήριξε την ανάγκη για εξεύρεση μακροπρόθεσμου χειρισμού της κατάστασης και εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού όπως ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην Λιβύη. ‘Αλλοι σημείωσαν ότι δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστρέφει χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη, στη συνέχεια να προσκαλεί τους πρόσφυγες, αλλά παράλληλα να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς για ποσοστώσεις και μετεγκατάσταση. Οι λύσεις πανικού, είπαν κάποιοι, είναι γελοίες και απρόσιτες.

Αναφορά έγινε στην ανάγκη για επίδειξη πολιτικού θάρρους και βούλησης από πλευράς Ευρωπαικής Ένωσης η οποία πολλές φορές φάνηκε ανέτοιμη, με ελλείψεις και δύσκαμπτη ενώπιον έκτακτων καταστάσεων, χωρίς δυνατότητα εφαρμογής άμεσων αποφάσεων.
Μερίδα των Ευρωβουλευτών διατύπωσε την ανάγκη για προστασία των συνόρων της Ένωσης, σημείωσε ότι προκαλείται πρόβλημα στην πολιτική ενσωμάτωση των προσφύγων ενώ ακούστηκαν και απόψεις για την εγκληματική δράση κάποιων από αυτούς οι οποίοι δεν εντάσσονται στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: Κωνσταντίνος Τσιντάς

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.