Βαθύς διχασμός στην ΕΕ για την προσφυγική κρίση

Βαθύς διχασμός εξακολουθεί να κυριαρχεί στην Ευρώπη για την προσφυγική κρίση, οπως διεφάνη για άλλη μια φορά κατά τη σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Προέδρου της Κομισιόν.

Οπως διεφάνη, η Ευρώπη έχει χωριστεί σε αυτούς που στηρίζουν πλήρη και ισότιμη αλληλεγγύη με ποσοστώσεις και μετεγκατάσταση, ενώ άλλοι εμμένουν σε ακραίες θέσεις, οπως κλείσιμο των συνόρων και κατάργηση της συνθήκης του Σένγκεν.

Σε γενικές γραμμές μια ομάδα Ευρωβουλευτών υποστήριξε την ανάγκη για εξεύρεση μακροπρόθεσμου χειρισμού της κατάστασης και εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού όπως ο τερματισμός του πολέμου στη Συρία και η αποκατάσταση της σταθερότητας στην Λιβύη. ‘Αλλοι σημείωσαν ότι δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταστρέφει χώρες όπως η Συρία και η Λιβύη, στη συνέχεια να προσκαλεί τους πρόσφυγες, αλλά παράλληλα να επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς για ποσοστώσεις και μετεγκατάσταση. Οι λύσεις πανικού, είπαν κάποιοι, είναι γελοίες και απρόσιτες.

Αναφορά έγινε στην ανάγκη για επίδειξη πολιτικού θάρρους και βούλησης από πλευράς Ευρωπαικής Ένωσης η οποία πολλές φορές φάνηκε ανέτοιμη, με ελλείψεις και δύσκαμπτη ενώπιον έκτακτων καταστάσεων, χωρίς δυνατότητα εφαρμογής άμεσων αποφάσεων.
Μερίδα των Ευρωβουλευτών διατύπωσε την ανάγκη για προστασία των συνόρων της Ένωσης, σημείωσε ότι προκαλείται πρόβλημα στην πολιτική ενσωμάτωση των προσφύγων ενώ ακούστηκαν και απόψεις για την εγκληματική δράση κάποιων από αυτούς οι οποίοι δεν εντάσσονται στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: Κωνσταντίνος Τσιντάς

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:08

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τα σημεία για rapid test το Σάββατο 17 Απριλίου
07:41
Το κινεζικό εμβόλιο Sinovac 67% αποτελεσματικό έναντι του ενδεχομένου συμπτωματικής μόλυνσης, 80% έναντι του ενδεχομένου θανάτου
07:24
Ισπανία:Η Μαδρίτη ενδέχεται να κλείσει τα κέντρα μαζικών εμβολιασμών - Εκτός αν παραλάβει περισσότερα εμβόλια
06:51
Η Μόσχα ανακοίνωσε την απέλαση πέντε Πολωνών διπλωματών
06:35
16 Απριλίου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ στηρίζουν όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
21:05
ΠΟΥ- covid-19: Ο ρυθμός των μολύνσεων πλησιάζει στο υψηλότερο επίπεδό του από τότε που ξέσπασε η πανδημία
20:51
Η ‘βόρεια Κύπρος’ δεν είναι Γαλλία είπε ο Ερντογάν αντιδρώντας για τα μαθήματα Κορανίου
20:23
Τρία κρούσματα στον Απόλλωνα
20:20
Ένα θάνατο και 677 νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Υπουργείο Υγείας
20:18
Πανέτοιμη η ομάδα της Ανόρθωσης
20:07
ΕΜΑ: Την Τρίτη, τα συμπεράσματα για την ασφάλεια του εμβολίου της J&J
19:56
Χωρίς νικητή η αναμέτρηση στο "Τάσος Μάρκου"
19:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand