Την εμφάνιση του κάνει ο Χειμώνας

Την εμφάνιση του φαίνεται ότι κάνει πια ο χειμώνας στην Κύπρο. Βροχές πέφτουν σε διάφορες περιοχές της Κύπρου με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν καταστεί επικίνδυνοι .

Λόγω συσσώρευσης νερού στο οδόστρωμα, ο παλαιός δρόμος Λευκωσίας - Λεμεσού, στις περιοχές Κόρνου, Μοσφιλωτής, Πυργών και Πέρα Χωριού, έχουν προκύψει διάφορα προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο. Ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λεμεσού, παρά τον Κόρνο και ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λάρνακας, παρά τα Λύμπια έχουν καταστεί επικίνδυνοι.

Στην πριοχή των Λυμπιών, στον αυτοκινητόδρομο έχει σημειωθεί και κατολίσθηση όγκων χώματος και πετρών, στο οδόστρωμα.

Νεότερη ενημέρωση, αναφέρει ότι ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας - Λάρνακας, από την περιοχή Κόσιης προς Λάρνακα, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση. Μέλη της Αστυνομίας, μεταβαίνουν στην περιοχή για να επιληφθούν της κατάστασης.

Επίσης λόγω κατολίσθησης πετρών και πτώσης κλαδιών στο οδόστρωμα, ο δρόμος Κακοπετριάς - Πεδουλά, έχει καταστεί επικίνδυνος. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Νωρίτερα η αστυνομία σε ανακοίνωση της κάλεσε τους οδηγούς που θα κινηθούν στην περιοχή του Τρόοδους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζόπτωσης.   

Η Αστυνομία απευθύνει έκκληση σε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.Μοσφιλωτής και Αλάμπρας, έχει καταστεί επικίνδυνος. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, το νέο χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την περιοχή μας από χθες θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες. Σταδιακά όμως θα υποχωρεί η ένταση των καιρικών φαινομένων και το ενδεχόμενο καταιγίδας περιορίζεται πιο τοπικά. Ωστόσο η βροχές θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη. Αναμένεται επίσης πτώση της θερμοκρασίας δύο βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Αστυνομία, Μετεωρολογική Υπηρεσία

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.