«Με Όραμα το Μηδέν – Καμία Απώλεια στην Άσφαλτο» ημερίδα του ΥΠΑΜ

Ημερίδα οδικής ασφάλειας που διοργάνωσε το ΓΕΕΦ, υπό τον τίτλο «Με Όραμα το Μηδέν – Καμία Απώλεια στην Άσφαλτο» πραγματοποιήθηκε το πρωί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά για μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο χαιρετισμό του, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά, σε συνεργασία με αριθμό οργανώσεων και την Αστυνομία, εντείνει την προσπάθεια στον τομέα της πρόληψης, μέσα από μια σειρά προγραμμάτων πρόληψης και καλλιέργειας οδικής συνείδησης. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, έχουν προστεθεί πρόσφατα κάποια νέα μέτρα, με στόχο την προώθηση της χρήσης του δωρεάν συστήματος διακίνησης με λεωφορεία.

05 1

Κανένα μέτρο όμως δεν θα έχει αποτέλεσμα είπε αν δεν καλλιεργηθεί η σωστή οδική συνείδησης η οποία καλλιεργείται μέσα από την οικογένεια και το σχολείο.

Ο κ. Φωκαΐδης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες για την πολύτιμη βοήθειά τους προς την υλοποίηση των προγραμμάτων οδικής ασφάλειας στην Εθνική Φρουρά και επέδωσε τιμητικές πλακέτες.

Φέτος έξι εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας υλοποιούνται στην Εθνική Φρουρά.

Πρόκειται για :

·       Σεμινάρια Οδικής Ασφάλειας από την εταιρεία APA ROAD SAFETY CONSULTANTS , σε συνεργασία με την ΑΤΗΚ, με συμμετοχή 5000 περίπου εθνοφρουρών.

·        Εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Οδική Ασφάλεια, στα οποία συμμετέχουν μητέρες παιδιών και άτομα που ενεπλάκησαν σε τροχαία και τα οποία παρακολούθησαν μέχρι τώρα 1500 εθνοφρουροί.

·       “ MODULE CLOSE TO ” από το Ίδρυμα για την Οδική Ασφάλεια «Γιώργος Μαυρίκιος», το οποίο εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν περίπου 2000 στρατιώτες.

·       «Κατανάλωση Αλκοόλ πριν την Οδήγηση» από τον οργανισμό «Ποτό με Μέτρο» και σε συνεργασία με τον οργανισμό REACTION , με συμμετοχή περίπου 1000 στρατιωτών.

·       «ΦΑΕΘΩΝ – ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ», το οποίο περιλαμβάνει ερωτηματολόγια, αξιολογήσεις, εξομοιώσεις οδικών συγκρούσεων και προβολές εκπαιδευτικών ταινιών, με συμμετοχή μέχρι τώρα 1100 εθνοφρουρών.

·       Διοργάνωση ενημερωτικών διαλέξεων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με την Αστυνομία για προώθηση της πρόληψης, ως επίσης και καλύτερου ελέγχου.

Στη σημερινή ημερίδα χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, ο οποίος ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πολιτικής που ακολουθείται από την Εθνική Φρουρά.

Στη συνέχεια, έγινε αναλυτική παρουσίαση όλων των δράσεων που πραγματοποιούνται στον τομέα της πρόληψης, της αποτροπής και της καταστολής από τον Διοικητή της Διοίκησης Στρατονομίας Σχη (ΠΖ) Ανδρέα Χαραλάμπους. Ακολούθησε παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων πρόληψης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Σεπτεμβρίου
Στη Νέα Υόρκη φθάνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- Την Παρασκευή θα προσφωνήσει την 76η ΓΣ του ΟΗΕ
06:58
Γερμανία: Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι της Άγγελα Μέρκελ
06:49
Για "σοβαρή κρίση" με τις ΗΠΑ που θα έχει επιπτώσεις και στο ΝΑΤΟ, κάνει λόγο ο ΥΠΕΞ Λε Ντριάν
06:30
18 Σεπτεμβρίου
Το ΥΠΠΑΝ εφαρμόζει μια νέα ενισχυμένη πολιτική για παιδιά με μεταναστευτική βιογραφία, είπε ο Π. Προδρόμου
21:29
 Έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μετέφερε στους πυρόπληκτους κατοίκους της Βαβατσινιάς ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
21:28
Εντείνται η διπλωματική κρίση που ξέσπασε μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας ΗΠΑ, Βρετανίας και Αυστραλίας
20:41
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στο Δήμο ΑγίαςΝάπας
19:36
Δύο θάνατοι και 140 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν το Σάββατο
19:28
ROADPOL Safety Days - Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
18:39
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν αποφάσισε να επιτρέψουν στα σχολεία μόνο τα αγόρια
18:01
Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δάλι για τα ασφαλτικά εργοστάσια
17:40
Από τις κατεχόμενες περιοχές τα αδασμολόγητα καπνικά, εκτιμά η Αστυνομία Λεμεσού
17:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand