Ν. Κοτζιάς: Δεν υπάρχει λύση χωρίς κατάργηση εγγυήσεων

Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό χωρίς κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων, δηλώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας ότι διατήρηση τους σημαίνει πρόσχημα για μη λύση του προβλήματος.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ο οποίος φθάνει αύριο στην Κύπρο για τριήμερη επίσκεψη, υπογραμμίζει ότι ακόμη και η Άγκυρα γνωρίζει πλέον ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική λύση χωρίς κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων.
Ρωσία, Κίνα και Γαλλία, προσθέτει, κατανοούν την ανάγκη κατάργησης τους, ενώ η Βρετανία, δηλώνει ο κύριος Κοτζιάς, δεν ενδιαφέρεται να επιμείνει στα δικαιώματα εγγυήσεων, αλλά σε εκείνα των βάσεων, θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του Κυπριακού κράτους.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας απορρίπτει τις όποιες προσπάθειες για συμπερίληψη σε συμφωνία μόνιμων παρεκκλίσεων από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να παραιτηθεί από αρχές και αξίες επί των οποίων ιδρύθηκε.
Αναφερόμενος στο ρόλο του Έσπεν Μπάρθ Άϊντα, ο Νίκος Κοτζιάς τον προτρέπει να μην σταματήσει ούτε για μια στιγμή να θυμάται ότι είναι εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών και άρα του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.