Στροφή ρωσικής πολιτικής για Συρία – θέλει εκλογές

H Ρωσία επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών στη Συρία ενώ δηλώνει παράλληλα και την ετοιμότητά της να βοηθήσει τους αντικαθεστωτικούς.

Η Μόσχα, διά του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ καλεί τη Δαμασκό να προχωρήσει σε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές, δηλώνοντας επίσης την ετοιμότητά της να βοηθήσει και τους αντικαθεστωτικούς του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» με επιδρομές.

Σε μία ριζική αλλαγή της ρωσικής στάσης έπειτα από χθεσινή συνάντηση στη Βιέννη με τις ΗΠΑ και με άλλες χώρες με θέμα την συριακή κρίση, ο Λαβρόφ δήλωσε, σύμφωνα με το RIA Novosti, ότι απαιτούνται βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στη Συρία στο πλαίσιο μίας πολιτικής διευθέτησης της κρίσης και ότι εκτιμά πως υπάρχει ελπίδα για επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές μέλλον.

«Οι εξωτερικοί παίκτες δεν μπορούν να αποφασίσουν τίποτα για τους Σύρους. Θα πρέπει να τους υποχρεώσουμε να καταλήξουν σε ένα σχέδιο για την χώρα τους με το οποίο θα προστατεύονται τα συμφέροντα κάθε θρησκευτικής, εθνοτικής και πολιτικής ομάδας» δήλωσε ο Λαβρόφ στην ρωσική κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε: «Φυσικά θα πρέπει να προετοιμαστούν τόσο για βουλευτικές όσο και για προεδρικές εκλογές».

Ο κύριος Λαβρόφ εξέφρασε την εκτίμηση ότι και άλλες χώρες έχουν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται καλύτερα την κατάσταση στη Συρία, παρά τη συνεχιζόμενη ρητορική τους εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, μία αλλαγή που όπως είπε κάνει την Μόσχα να αισιοδοξεί ότι η πολιτική διαδικασία στη Συρία θα μπορούσε να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον.

Όσον αφορά την αεροπορική υποστήριξη στον FSA, ο Λαβρόφ είπε πως «πρώτα θα έπρεπε να υποδείξουν οι ΗΠΑ που βρίσκονται οι θέσεις της πατριωτικής αντιπολίτευσης».

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι από την έναρξη της επιχείρησης στη Συρία, ρωσικά μαχητικά έχουν πραγματοποιήσει 934 εξόδους και έχουν καταστρέψει 819 στόχους των τζιχαντιστών.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:49

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.