Αρχίζει σήμερα το πρωί στις 10:30 η Formula E

Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ε θα μεταδίδεται και φέτος ζωντανά από το ΡΙΚ. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα του πρωτοποριακού αυτού πρωταθλήματος το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου FIA.

Ο πρώτος αγώνας της σεζόν, θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο και θα μεταδοθεί από το ΡΙΚ2 και το ΡΙΚ HD, στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 24 Οκτωβρίου.

Την πρώτη σεζόν, της «Ηλεκτρικής Φόρμουλα», παρακολούθησαν 10.76 δισεκατομμύρια τηλεθεατές μετά από 6.855 ώρες τηλεοπτικής κάλυψης σε 16 χώρες παγκόσμια. Η πρώτη χρονιά στις μεγαλουπόλεις του κόσμου ήταν γεμάτη από τρομερά ατυχήματα, συναρπαστικά προσπεράσματα, πλειάδα συναισθημάτων και αξέχαστεςστιγμές.

Οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος είναι παγκοσμίου επιπέδου, αφού οι πλείστοι είναι πρώην οδηγοί Φόρμουλα Ένα όπως ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ πρώην συνοδηγός του Φερνάντο Αλόνσο στην ομάδα της Renault, ο Σεμπαστιάν Μπουεμί της TorroRosso, ο Λούκας Ντι Γκράσι που οδήγησε για την VirginF1, καθώς και οι Ζαν Έρικ Βερν, Μπρούνο Σέννα, Νίκολας Προστ και Νικ Χάιτφελτ. Βετεράνοι, όπως ο Στεφάν Σαραζάν, Βιταντόνιο Λιούτζι, ο Γιάρνο Τρούλι και ο πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα, νεοεισερχόμενος στην Φόρμουλα Ε, Ζακ Βιλνέβ.

Το φετινό πρωτάθλημα αρχίζει στις 24 Οκτωβρίου στο Πεκίνο και οι ομάδες θα συνεχίσουν στους δρόμους της Πουτρατζιάγια στην Μαλαισία και στην συνέχεια στην Πούντα Ντελ Έστε τσην Ουρουγουάη. Σειρά θα πάρει το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή και το Λονγκ Μπίτς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Παρίσι φέτος θα αντικαταστήσει το Μονάκο και οι αγώνες στο Βερολίνο - Γερμανία, Μόσχα – Ρωσία και Λονδίνο - Ηνωμένο Βασίλειο συμπληρώνουν το ημερολόγιο του πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ε.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Φόρμουλα Ε είναι ότι οι φίλαθλοι έχουν το δυνατότητα να επηρεάζουν άμεσα τον αγώνα. Μέσω της ιστοσελίδας, του application της Φόρμουλα E και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν τον αγαπημένο τους οδηγό - μία φορά την ημέρα – κάτι που θα του δώσει δικαίωμα Fanboost, μιας επιπλέον ώθησης. Στους τρεις οδηγούς με τις περισσότερες ψήφους θα χορηγηθούν επιπλέον 100 kilojules, ενέργεια την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν με όποιο τρόπο θέλουν. Το δικαίωμα ψήφου θα κλείνει 6 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. (http://fanboost.fiaformulae.com/#votingframe).

Η Φόρμουλα Eέχει αναπτυχθεί από τους κορυφαίους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως την Renault, την Williams, την McLaren, την Michelin, την TagHeuer και την Qualcomm.

Η μέγιστη ισχύς που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή είναι 200 κιλοβάτ αντίστοιχη με περίπου 270 ίππους. Για να επιταχύνει από το 0 στα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα η Φόρμουλα Ε χρειάζεται 3 δευτερόλεπτα και φτάνει τα 225 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το ημερολόγιο των αγώνων

Γύρος

Χώρα

Πίστα

Ημερομηνία

1

Beijing ePrixChina

Beijing Olympic Green Circuit

24 October 2015

2

Putrajaya ePrix

MalaysiaPutrajaya Street Circuit

7 November 2015

3

Punta del Este ePrix

UruguayPunta del Este Street Circuit

19 December 2015

4

Buenos Aires ePrix

ArgentinaPuerto Madero Street Circuit

6 February 2016

5

TBA

TBA

12 March 2016

6

Long Beach ePrix

United StatesLong Beach Street Circuit

2 April 2016

7

Paris ePrixFrance

TBD

23 April 2016

8

Berlin ePrix

GermanyTempelhof Airport Street Circuit

21 May 2016

9

Moscow ePrix

RussiaMoscow Street Circuit

4 June 2016

10

London ePrix Race1

United Kingdom2

July 2016

11

London ePrix Race 2

United Kingdom3

July 2016

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:49

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.