Αλλάζει η ώρα σε όλη την Ευρώπη εκτός στην Τουρκία

Αλλάζει η ώρα τα χαράματα της Κυριακής και οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει στις 0400 να μετακινηθούν μια ώρα πίσω. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου, η περίοδος της θερινής ώρας για φέτος «τερματίζεται την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, στις 4 π.μ». Κατά την ώρα αυτή, αναφέρεται, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν κατά μία ώρα πίσω.

Ο θεσμός της αλλαγής της θερινής ώρας σε χειμερινή εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Τουρκία δεν θα αλλάξει η ώρα λόγω εκλογών

Στη Τουρκία η αλλαγή της ώρας από θερινή σε χειμερινή θα εφαρμοστεί με δύο βδομάδες καθυστέρηση λόγω των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου. Ενώ όλος ο κόσμος θα γυρίσει απόψε τους δείκτες των ρολογιών του μία ώρα πίσω, η Τουρκία θα το κάνει αυτό στις 8 Νοεμβρίου.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί από το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο με σκοπό να επωφεληθούν από το φως της ημέρας κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Ωστόσο οι συσκευές στην Τουρκία δεν είναι προετοιμασμένες γι’ αυτή την απόφαση και παρά την απόφαση αυτόματα οι συσκευές θα εφαρμόσουν το χειμερινό ωράριο. Μόνο η Microsoft βρήκε μια λύση για την ειδική αυτή περίπτωση, ωστόσο θα πρέπει ο κάθε χρήστης της συσκευής να κάνει update ώστε στο PC του να μην αλλάξει η ώρα απόψε αυτόματα αλλά στις 8 Νοεμβρίου.

Παρόμοια απόφαση είχε ληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 30 Μαρτίου που είχαν γίνει οι δημοτικές εκλογές αλλά διάρκεσε μόνο μια μέρα. Η απόφαση να μην γυρίσουν οι δείκτες μια ώρα μπροστά είχε ληφθεί τότε για να μην μπερδευτεί ο κόσμος με την αλλαγή της ώρας την ημέρα των εκλογών, αλλά τελικά το μπέρδεμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο γιατί οι συσκευές είχαν αλλάξει αυτόματα. Τότε πολλοί πολίτες είχαν πάει στις κάλπες μία ώρα νωρίτερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ , Άννα Ανδρέο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.