Προς κυνηγούς: Όχι πυρ σε μετανάστες αντί για θήραμα

Με μια ανακοίνωση που προκαλεί αίσθηση, η αστυνομία στη Βουλγαρία προειδοποιεί τους κυνηγούς στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας να μην μπερδεύουν τους μετανάστες με τα θηράματα.

Ο γενικός γραμματέας της βουλγαρικής Ένωσης Κυνηγών δήλωσε ότι ενημερώθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα με μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα με την Τουρκία.
Όπως είπε, οι κυνηγοί της περιοχής προειδοποιήθηκαν κυρίως για να μην πυροβολούν κάποιο στόχο που δεν έχουν αναγνωρίσει ξεκάθαρα και να μην ανοίγουν πυρ όταν ακούν θόρυβο στο δάσος, επειδή μπορεί να πρόκειται για ανθρώπους και όχι για θηράματα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι συνέστησε στους συναδέλφους του να ενημερώνουν την αστυνομία όταν εντοπίζουν ανθρώπους στο δάσος.
Η περιοχή του όρους Στράντζα, κοντά στο Μπουργκάς, είναι μια δημοφιλής κυνηγετική ζώνη, την οποία διασχίζουν όμως και οι μετανάστες που περνούν στη Βουλγαρία από την Τουρκία. Στις 15 Οκτωβρίου, ένας Αφγανός σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή από μια περίπολο της αστυνομίας, που προσπαθούσε να σταματήσει περίπου 50 μετανάστες. Μέχρι σήμερα πάντως δεν έχει αναφερθεί κανένα επεισόδιο στο οποίο να εμπλέκονται κυνηγοί.
Μια ομάδα κυνηγών εντόπισε το περασμένο Σάββατο 50 μετανάστες στην ίδια περιοχή και ενημέρωσε την αστυνομία, όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Κυνηγών.
Οι κάτοικοι των μεθοριακών περιοχών αναφέρουν ότι συχνά περνούν από εκεί μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν τη Βουλγαρία χωρίς να καταγραφούν, προκειμένου να μην καθυστερήσουν στην πορεία τους προς τη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:50

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.