Όταν έρχεται η Άνοιξη

Όποιες και όσες δυσκολίες κι αν βρεθούν στο δρόμο μου θα παλέψω με πείσμα και αποφασιστικότητα μέχρι τη στιγμή που θα σταθώ μπροστά σας για να σας ανακοινώσω πως φέραμε την Άνοιξη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιώργου Κασκάνη « Όταν έρχεται η Άνοιξη» .

Συμμερίζομαι, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το όραμα όλων εσάς που σήμερα βρίσκεστε εδώ. Το όραμα για μια πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής, χωρίς μισούς δρόμους, χωρίς συρματοπλέγματα.  Μια πατρίδα όπου όλοι οι κάτοικοί της θα παλεύουν καθημερινά για την πρόοδο και την προοπτική.  Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής, θρησκείας ή γλώσσας για να κάνουν αυτό το κομμάτι γης ένα παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης και προκοπής.  Αυτή είναι η μόνη συνταγή από την οποία κερδίζουν όλοι, ανέφερε. 

CRsaigiUYAA2w i

Οποιαδήποτε άλλη συνταγή, πρόσθεσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. συντηρεί απλώς την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την αδυναμία πλήρους ανάπτυξης των δυνατοτήτων αυτού του τόπου.

Αναφερόμενος στο γράψιμο του Γιώργου Κασκάνη είπε πως το κύριο του χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αναδεικνύει με συναισθηματικό πλούτο γεγονότα της καθημερινότητας μας και πτυχές τους, που πιθανότατα με την πρώτη ματιά μας διαφεύγουν.Χαρακτήρισε την καθημερινή γραφή του Γιώργου Κασκάνη στον έντυπο τύπο έντιμη γιατί δεν έχει χαριστεί σε κανέναν όταν ο ίδιος κρίνει ότι πρέπει να επικρίνει.

Είναι διάχυτο στον πολιτικό λόγο του Γιώργου Κασκάνη το πατριωτικό αίσθημα, πρόσθεσε, όχι όμως με την έννοια που έχουμε συνηθίσει με τα γνωστά στερεότυπα της επίκλησης του μεγαλείου της φυλής, της εθνικής ταυτότητας κ.λπ. Ο Γιώργος αναπτύσσει τον πατριωτισμό του απευθυνόμενος σε πιο μεγάλα αισθήματα: Στην αγάπη για τον συνάνθρωπο, όποια και αν είναι η εθνική, κοινωνική, θρησκευτική του ταυτότητα. Στην αγάπη για τον τόπο, που πάντα τον βλέπει ως να μην υπάρχει η γραμμή αντιπαράταξης που τον χωρίζει. Όχι βέβαια από αφέλεια αλλά γιατί αυτό είναι το όραμα του: Μία πατρίδα που δεν θα υπάρχει τίποτε να τη χωρίζει.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Επίτροπος της ΕΕ για Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης, ο Ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου, ο καθηγητής Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου Νιαζί Κιζιλγιουρέκ και ο Τάκης Χατζηδημητρίου εκ μέρους της ΕΚ πλευράς στην τεχνική επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά.

Κείμενα από το βιβλίο ανέγνωσε η ηθοποιός Πόπη Αβράμ.

Πηγή: ΓΤΠ

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

           

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:55

Τελευταιες Ειδησεις

22 Μαΐου
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Δολοφονία ανώτατου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης στο κέντρο της Τεχεράνης
19:37
«Υπέκυψαν» στους Ταλιμπάν οι τηλεπαρουσιάστριες- Εμφανίστηκαν με καλυμμένα πρόσωπα (φώτο)
19:17
Στόχος του Παρισιού είναι «να μην υπάρξει ρωσική νίκη», λέει ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων
18:48
Αλ. Μπουρλά: Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή ότι η ευλογιά των πιθήκων θα αποτελέσει μεγάλο κίνδυνο-Στόχος πρέπει να είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού
18:24
Ουκρανία: Ρωσικό σφυροκόπημα σε κέντρα διοίκησης, στρατό και αποθήκες πυρομαχικών
18:02
Eλλάδα: Αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το ύποπτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων
17:42
Η κατάσταση στην Ουκρανία θα συζητηθεί αύριο στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων
17:19
Ουκρανία: Παρατείνεται ο στρατιωτικός νόμος για άλλους 3 μήνες
16:56
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Αμερικανός Πρέσβης
16:37
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα βρίσκεται δίπλα στα χωριά της ορεινής Λάρνακας, ανέφερε η Α. Δημητρίου
16:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand