Συρία: Σφοδρές μάχες- Ενεργότερη εμπλοκή των Ιρανών στη διένεξη

Σφοδρές μάχες, μαίνονται κοντά στην πόλη Χόμς της Συρίας.  Ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από ρωσικά μαχητικά, εξαπέλυσε επίθεση τα ξημερώματα, με σκοπό την ανακατάληψη περιοχών, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ανταρτών. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώθηκαν έξι αντάρτες και πέντε άμαχοι.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν, φωτογραφίες από την περιοχή της Λαττάκειας, στις οποίες εμφανίζεται, ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, μαζί Σύρους στρατιώτες.
Χιλιάδες Ιρανοί στρατιώτες, βρίσκονται ήδη στη Συρία και ετοιμάζονται να συμμετάσχουν σε χερσαίες επιχειρήσεις, στο πλευρό του συριακού στρατού και της Χιζμπολάχ, για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από το Χαλέπι.
Στο μεταξύ, συμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, έχει διαπιστωθεί, προσέγγιση των θέσεων, Ηνωμένων Πολιτειών - Ρωσίας  στο ζήτημα της ασφάλειας των πτήσεων πάνω από τη Συρία.
Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν απορρίψει ρωσικές προτάσεις, για αναβάθμιση των στρατιωτικών επαφών και για συνομιλίες σε πολιτικό επίπεδο, καθιστώντας σαφές, πως η συνεννόηση με τη Μόσχα, αποσκοπεί μόνο, στην αποφυγή ατυχημάτων.

Σύνταξη: Μελίνα Καραγεωργίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.