Στον Απόλλωνα το σούπερ καπ

Με ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη αγώνα άρχισε η νέα περίοδος στο βόλεϊ γυναικών.

Στο Σούπερ Καπ 2015 που έγινε στο Λευκόθεο ο Prestige Απόλλων νίκησε την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 3-2 σετ (22-25, 19-25, 25-14, 25-15, 15-8) και πανηγυρίζει την 4η κατάκτηση Σούπερ Καπ στην ιστορία της. Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ καλό θέαμα στους 500 φίλους του αθλήματος που επιβραβεύτηκαν παρακολουθώντας μία αμφίρροπη αναμέτρηση που κρίθηκε στη ρουλέτα του πέμπτου σετ. Η πρώτη γεύση από το γυναικείο βόλεϊ για τη νέα σεζόν ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, αφού ο πρώτος τίτλος κρίθηκε στο τάι μπρέικ.

Στα πρώτα στάδια του  αγώνα οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο – πόντο. Ο Απόλλων προηγήθηκε με 15 – 13 και 21 – 20, αλλά  η ΑΕΚ αντίδρασε αποτελεσματικά και με ένα σερί  4 – 0, με το καλό σερβίς της Τραικόφσκα και την  αποτελεσματικότητα της  Άντρεας  Χαραλάμπους έβαλε κεφάλι στο σκορ ( 24 – 21) και πήρε το πρώτο σετ (25-22) με μπλοκ της Δέσποινας Κωνσταντίνου.

Στο δεύτερο σετ η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και με πολύ σωστές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε με 10 – 4.  Ο Απόλλων προσπάθησε να ανακάμψει, μείωσε σε 10 – 7, αλλά ήταν η ομάδα της Λάρνακας που με ισχυρό μπλοκ είχε συνεχώς το πάνω χέρι  κατακτώντας και το δεύτερο σετ με 25-19.

Απόλλων παρά το γεγονός ότι είχε ένα βουνό να ανέβει  ξεκίνησε δυνατά το τρίτο σετ προηγήθηκε νωρίς ( 3 – 0) κι έβαλε γερές βάσεις ( 13 – 7), χάρις σ τις πολύ καλές επιλογές στην επίθεσή της. Εξαιρετική ήταν η Κατερίνα Ζακχαίου,  η οποία κέρδισε αρκετούς πόντους από στην επίθεση και στο μπλοκ με αποτέλεσμα ο Απόλλων να φτάσει εύκολα στην κατάκτηση του σετ με 25 – 14 μειώνοντας σε 2 – 1.

Το τέταρτο σετ άρχισε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν  πόντο – πόντο, αλλά ο Απόλλων πιο συγκεντρωμένος κατόρθωσε να προηγηθεί με 7 -3 και 14 -6 και με το αίσθημα της υπεροχής ανέβασε εκτόξευσε τη διαφορά  (23 -13) και έφτασε στην ισοφάριση 2-2 σετ  με 25 – 15.

Η νταμπλούχος ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη συνέχισε τον ίδιο ρυθμό και στο τάι μπρέικ. Επιβλήθηκε σε όλους τους τομείς κι επικράτησε με σχετική άνεση και στο 5ο σετ (15-8) κατακτώντας έτσι τη νίκη με 3-2 σετ. 

O προπονητής του Απόλλωνα, Γιάννης Γιαπάνης, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η ομάδα του αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στο ξεκίνημα, αλλά «μετά το τρίτο σετ βελτιώσαμε την τακτική μας και επιβληθήκαμε». Ο προπονητής της ΑΕΚ Παύλος Κωνσταντίνου ανέφερε ότι το καθοριστικό σημείο του αγώνα ήταν τον τρίτο σετ: «Στα δύο πρώτα σετ παίξαμε πολύ καλά. Δεν μπορέσαμε, όμως  να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, επηρεάστηκε η ψυχολογια μας και χάσαμε την ευκαιρία να φύγουμε νικητές. Ελπίζω ότι στη συνέχεια θα είμαστε καλύτεροι».

Prestige Απόλλων (Γιάννης Γιαπάνης): Λαβρούκ, Χουντίμα, Μανίταρου, Σπύρου, Κις, Ζακχαίου, Χριστοφόρου (λίμπερο), Χατζηκωνσταντά, Λεωνίδου, Ιορδάνους, Εβελιν Στεφάνου (λίμπερο).

Τεχνοοικία AEK (Παύλος Κωνσταντίνου): Δ. Κωνσταντίνου, Στυλιανού, Χαραλάμπους, Βοϊτζίνοβιτς, Τραϊκόφσκα, Τόμιτς, Μοσφιλιώτη (Λίμπερο), Π.  Δημητρίου, Ιωάννου, Νάαμι.

ΠΗΓΗ: ΚΟΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.