Οι τελικοί του παγκοσμίου κυπέλλου στην Κύπρο

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF), για δεύτερη φορά, μετά το 2000, εμπιστεύεται στη ΣΚΟΚ τη διοργάνωση των Τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, που αποτελούν την κορύφωση των διοργανώσεων της χρονιάς που διανύουμε.

Σ’ αυτούς τους αγώνες συμμετέχουν οι 12 κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα, με βάση τις επιτυχίες τους στους τέσσερις αγώνες των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015, που έγιναν κατά σειρά, στο Ακαπούλκο (Μεξικό), στο Αλ Έϊν (ΗΑΕ), στη Λάρνακα και στην Γκαμπάλα (Αζερπαϊτζάν), καθώς και οι τρεις πρώτοι νικητές στους Παγκόσμιους Αγώνες του Λονάτο και οι κάτοχοι του τίτλου από την περσινή διοργάνωση των Τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου». Τα πιο πάνω ανάφερε ο πρόεδρος της ΣΚΟΚ κ. Δημήτρης Λόρδος, στη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες και ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για την κορυφαία αυτή διοργάνωση της παγκόσμιας σκοποβολής. Ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου συγκαταλέγονται και οι πρωταθλητές μας Ανδρέας Χάσικος στο σκητ ανδρών και Άντρη Ελευθερίου στο σκητ γυναικών, στους οποίους ο πρόεδρος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην καριέρα τους.

«Στο εύρος και το εκτόπισμα της παγκόσμιας αυτής διοργάνωσης – τόνισε ο κ. Λόρδος -, επιπρόσθετη αίγλη και κύρος προσδίδει, η χειρονομία του εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη να θέσει την τελετή έναρξης υπό την αιγίδα του. Λόγω της απουσίας του από την Κύπρο, θα τον εκπροσωπήσει ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαίδης».

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Ολυμπιακό σκοπευτήριο Λευκωσίας, ενώ το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο 17 Οκτωβρίου, όπου θα έχουμε δυο τελικούς. Αυτούς του σκητ γυναικών και του διπλού τραπ ανδρών, ενώ στη συνέχεια θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους νικητές και νικήτριες της ημέρας. Οι άνδρες του σκητ θα αρχίσουν τον αγώνα τους την ίδια μέρα και θα τον ολοκληρώσουν την επομένη, με τους τελικούς και την απονομή των επάθλων στους νικητές. Τη Δευτέρα 19 του μήνα, θα ριχτούν στη «μάχη» οι αθλητές και οι αθλήτριες του τραπ, με τις γυναίκες να ολοκληρώνουν τον προκριματικό και τους τελικούς την ίδια μέρα ενώ οι άνδρες θα συνεχίσουν και την Τρίτη, όπου θα πέσει και η αυλαία της διοργάνωσης με τη διεξαγωγή των τελικών και την απονομή των επάθλων στους νικητές. Η Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, είναι η μέρα της αναχώρησης των ξένων αποστολών.

Το κόστος της όλης διοργάνωσης, το οποίο επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου η διοργανώτρια ομοσπονδία, στην προκειμένη περίπτωση η ΣΚΟΚ, αναμένεται να φθάσει τις 90 χιλιάδες ευρώ. Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς ΟΠΑΠ Κύπρου και ΚΟΤ, καθώς και τον ΚΟΑ την ΚΟΕ και την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας για τη στήριξή τους. Ευχαρίστησε επίσης τους Κύπριους διεθνείς διαιτητές, που προσφέρθηκαν να διαιτητεύσουν τους αγώνες αφιλοκερδώς, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κόστος.

Όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της ΣΚΟΚ, η Διεθνής Ομοσπονδία, με απόφαση του Εκτελεστικού της Συμβουλίου, έχει παραχωρήσει στην Κύπρο, ένα από τα 4 Παγκόσμια Κύπελλα του 2016, που θα γίνει τον Μάρτιο στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λευκωσίας και ένα από τα 3 Παγκόσμια Κύπελλα του 2017, που θα γίνει τον Μάιο στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας, ενώ όπως είπε, το οικονομικό όφελος από τις δυο αυτές διοργανώσεις για τη ΣΚΟΚ και την Κύπρο είναι τεράστιο.

Στη διάσκεψη, μίλησαν επίσης ο κ. Δημήτρης Αραούζος εκ μέρους του ΚΟΑ, ο στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας εκ μέρους της ΚΟΕ και ο κ. Χαράλαμπος Χρίστου εκ μέρους της ΟΠΑΠ Κύπρου. Όλοι οι ομιλητές συγχάρηκαν τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου για την ανάληψη αυτής της διοργάνωσης κι εξέφρασαν την εκτίμηση ότι για άλλη μια φορά αυτή θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Υποσχέθηκαν συνεχή στήριξη από πλευράς των φορέων που εκπροσωπούν και ευχήθηκαν δε κάθε επιτυχία στους αθλητές. Εκ μέρους της Σκοπευτικής Οργάνωσης Λευκωσίας που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση, ο αντιπρόεδρος της κ. Κωστάκης Ξενοφώντος δήλωσε την ετοιμότητα του δ.σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής να φέρουν σε πέρας τους αγώνες και για άλλη μια φορά να προβάλουν με τον καλύτερο τρόπο τις οργανωτικές ικανότητες των Κυπρίων αξιωματούχων.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:58

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.