Σε Λευκωσία και Πλάτρες το 2ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ ἐς γῆν ἐναλίαν Κύπρον

Τη διοργάνωση του 2ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Φεστιβάλ, ες γην εναλίαν Κύπρον, στις 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου στη Λευκωσία και τις Πλάτρες, ανακοινώνει το Ιδεόγραμμα.

Στο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν πολλαπλές και παράλληλες εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν καταξιωμένοι συγγραφείς ποιητές και καλλιτέχνες σε ένα διάλογο, όπου ο Βορράς συναντά τον Νότο.Οπως αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, στο Φεστιβάλ συμμετέχουν 25 συγγραφείς, 14 από το εξωτερικό (Νορβηγία, Ιρλανδία, Γερμανία,  Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ελλάδα,  Ισραήλ, Παλαιστίνη/ΗΠΑ, Ισπανία,  Νιγηρία) και 11 Κύπριοι. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι συγγραφείς θα πραγματευτούν τη σημασία της   γλώσσας, μέσω της μετάφρασης, το σεβασμό της ταυτότητας και της αρμονικής δημιουργικής συνύπαρξης.   “Ένα Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ όχι μόνο προσδιορίζει τον τόπο, τους ανθρώπους, την κουλτούρα και τη δημιουργία, αλλά προβάλλει παράλληλα την πολιτιστική και πολιτισμική τάση της εποχής, συνδέοντας την δημιουργική μνήμη του χτες με το σήμερα, επεκτείνοντας την στο αύριο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.   Το Φεστιβάλ, ες γην εναλίαν Κύπρον, έχει καθιερωθεί από το 2013 και οργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Φιλοξενεί συγγραφείς και ποιητές, οι οποίοι καλούνται να διαβάσουν/απαγγείλουν στη γλώσσα τους, μουσικούς, εικαστικούς και άλλους καλλιτέχνες. Φιλοξενεί επίσης παράλληλες εκδηλώσεις (εργαστήρια, παρουσιάσεις συγγραφέων, εικαστικές εκθέσεις, προβολές, φόρα, κ.α) σε διάφορα μέρη και πολιτιστικούς χώρους εκδηλώσεων του νησιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:58

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.