Συνεχίστηκε η ποινική υπόθεση εναντίον του Ρ. Ερωτοκρίτου

Με την κατάθεση του πρώην μέλους του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή της υπόθεσης Παναγιώτη Καλλή συνεχίστηκε στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, η εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον των Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.

Στο πλαίσιο της εξέτασης του από την κατηγορούσα Αρχή, ο Παναγιώτης Καλλής υπενθύμισε ότι είχε διοριστεί από το Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ως ποινικός ανακριτής για να διερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα ποινικών αδικημάτων. Όπως είπε ο κ. Καλλής, διενήργησε την έρευνα του μεταξύ 17 Μαρτίου 2015 και 31 Μαρτίου 2015 λαμβάνοντας κατάθεση από 26 συνολικά άτομα, και η έκθεση την οποία συνέταξε διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα στις 7 Απριλίου 2015. Στο πλαίσιο της εξέτασης του Παναγιώτη Καλλή, κατατέθηκαν ως τεκμήρια η κατάθεση που λήφθηκε από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου στις 26 Μαρτίου 2015, κατάθεση η οποία σύμφωνα με τον κ. Καλλή ήταν και η μοναδική η οποία, μετά από σχετικό αίτημα του κ. Ερωτοκρίτου, δαχτυλογραφείτο την ώρα της λήψης της. Όπως ανέφερε ο κ. Καλλής, από τους υπόλοιπους οι μαρτυρίες λήφθηκαν ιδιοχείρως από τον ίδιο. Ο κ. Καλλής ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ολόκληρη την κατάθεση που είχε δώσει ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, όπως επίσης και τις καταθέσεις των άλλων δύο κατηγορούμενων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους, οι οποίες και αυτές κατατέθηκαν ως τεκμήρια.

Το αίτημα της κατηγορούσας Αρχής όπως κατατεθεί ως τεκμήριο και η κατάθεση που έδωσε στον Παναγιώτη Καλλή ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Andreas Neocleous & Co Ανδρέας Νεοκλέους προκάλεσε ένσταση από την πλευρά του δικηγόρου της εταιρείας με το αιτιολογικό ότι κατά τη λήψη της κατάθεσης ο κ. Καλλής παρέλειψε να επιστήσει την προσοχή στον Ανδρέα Νεοκλέους ότι ενδεχομένως μέσα από το περιεχόμενο της κατάθεσης του, εκπρόσωπος της εταιρείας, να προκύψουν κατηγορίες για ποινικά αδικήματα. Όπως είπε ο συνήγορος υπεράσπισης της εταιρείας Κόκος Γεωργίου, η παράλειψη αυτή του κ. Καλλή συνιστά παραβίαση δικαστικών θεσμών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση του μάρτυρα κατηγορίας τέως Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand