Γερμανία: παρατείνει τους ελέγχους προσφύγων στα σύνορά της

Για λόγους εθνικής ασφάλειας ένεκα των χιλιάδων προσφύγων που καταφεύγουν στην Ευρώπη, η Γερμανία αποφάσισε να παρατείνει τους συνοριακούς ελέγχους της μέχρι την 1η Νοεμβρίου, όπως αποκαλύπτει το Spiegel Online.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ σε επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο τον ενημέρωσε ότι η χώρα θα παρατείνει για άλλες 20 ημέρες τους μεθοριακούς ελέγχους με τις γειτονικές της χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστρίας. Λόγω της «αδιάκοπης και ανεξέλεγκτης αθρόας έλευσης ανθρώπων από τρίτες χώρες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, και για την «διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας» είναι απαραίτητη η παράταση αυτού του μέτρου.

Εξάλλου, από έκθεση της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας προκύπτει ότι η βασική διαδρομή που επιλέγουν οι πρόσφυγες για να εισέλθουν στην ΕΕ παραμένει το Αιγαίο. Αναλόγως των καιρικών συνθηκών φτάνουν στα ελληνικά νησιά καθημερινά από 1000 έως 4.800 μετανάστες. Ενώ για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ η Αυστρία θα αποστείλει στη Λέσβο 100 υπαλλήλους, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν είναι σε θέση να διαθέσει πάνω από 30 ομοσπονδιακούς αστυνομικούς, με την αιτιολογία ότι υπάρχουν εσωτερικές ανάγκες. Η γερμανοαυστριακή συνεργασία στο πλαίσιο της Frontex έχει ως στόχο να αναχαιτίζει τα πλοιάρια από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία, την περίοδο από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 7 Οκτωβρίου έφτασαν στα ιταλικά νησιά 134.657 πρόσφυγες, 100.000 λιγότεροι από ό,τι ένα χρόνο πριν. Ενώ το 2014 οι Σύροι αποτελούσαν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα με 42.323 ανθρώπους εκ των συνολικά 170.100 καταγεγραμμένων προσφύγων, στην τελευταία έκθεση κατεγράφησαν μόνο 7.076 Σύροι εκ των συνολικά 134.657 προσφύγων. Σε σύγκριση με τη λεγόμενη βαλκανική διαδρομή μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των προσφύγων που έρχεται στην ΕΕ μέσω της Ιταλίας. Αυτή τη διαδρομή ακολουθούν ωστόσο πρόσφυγες από την Ερυθραία, τη Νιγηρία και το Σουδάν.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 05:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.