Το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα μέτρα στην Ελλάδα

Στη δημοσιότητα έδωσε η ελληνική κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, και αποτελούν πλέον, όπως δήλωσε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δέσμευσή της.

Το πολυνομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων». Με την ψήφισή του από τη Βουλή το ταχύτερο δυνατό αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η πρώτη δόση από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του 3ου Μνημονίου, μετά και την αξιολόγηση των «θεσμών» στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Τύπος κάνει λόγο για νέα «φοροκαταιγίδα», που θα πλήξει μεγάλο μέρος των ήδη καταπονημένων από την κρίση νοικοκυριών. Ενδεικτικά, για τους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν ακίνητα, αυξάνεται ο φόρος από το 11% στο 15% για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για τα εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω, ενώ και  καταργείται το προνόμιο της εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο από 01/01/2015. Όσοι από τους οφειλέτες εντάχθηκαν στις «100 δόσεις» θα πρέπει να είναι συνεπείς στις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις του, αν θέλουν να παραμείνουν εντός ρύθμισης, ενώ το δημόσιο διατηρεί ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να μειώσει τις δόσεις εφόσον κρίνει ότι υπάρχει περιθώριο. Με άλλη διάταξη αυξάνονται στο 50% τα πρόστιμα για την μη απόδοση των παρακρατούμενων φόρων (Μισθωτών Υπηρεσιών και Προστιθέμενης Αξίας) και  προβλέπονται περισσότερο αυστηρές ποινικές κυρώσεις για τους οφειλέτες. Επίσης, προβλέπεται αυτόματη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων έως και στο 100% σε περίπτωση όπου δεν αποδοθούν ΦΠΑ άνω των 150.000 ευρώ. Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάταξη που προστέθηκε και ορίζει ποια είναι τα εγκλήματα φοροδιαφυγής. Μέχρι σήμερα οι φορείς και τα κόμματα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα σχόλια και τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο στη Βουλή προς ψήφιση.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:00

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.