Σπουδαία νίκη για την Εθνική

Πανάξια νίκη (2-1) της Εθνικής μας επί της αντίστοιχης ομάδας του Ισραήλ και το σκηνικό της τρίτης θέσης στον δεύτερο όμιλο θα ξεκαθαρίσει πλέον στο φινάλε της ερχόμενης Τρίτης.

Για πρώτη φορά η Κύπρος κέρδισε σε εκτός έδρας παιχνίδι το Ισραήλ και η επιτυχία μας αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον για το φινάλε της προκριματικής φάσης του EURO 2016.

Οι διεθνείς μας κέρδισαν πανάξια τους βαθμούς της νίκης και με απολογισμό 12 βαθμούς διατήρησαν το δικαίωμα της ελπίδας για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Μπράβο σε όλους τους συντελεστές της πολύ μεγάλης επιτυχίας, που έφεραν την Εθνική μας ενώπιον μιας ιστορικής πρόκλησης.

Την ερχόμενη Τρίτη στο Στάδιο ΓΣΠ η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στο ιστορικό ραντεβού τη Βοσνία / Ερζεγοβίνη, που νίκησε με 2-0 την Ουαλία.

Η Κύπρος μετά από σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 2-1  και δικαιωματικά ελπίζει για το καλύτερο σε ένα κατάμεστο ελπίζουμε γήπεδο για τον τελικό με τη Βοσνία / Ερζογοβίνη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας μας στο διάστημα αυτό. Καλή οργάνωση, πειθαρχία και με οργανωμένες επιθετικές πρωτοβουλίες προσπάθησε να ανοίξει το σκορ.

Η ίδια καλή εικόνα παρουσιάστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο και ούτε όταν έγινε το 1-1 έκαμψε την ομάδα μας.

Ήθελε την νίκη και την πήρε πανάξια. Με πάθος, εξαιρετική οργάνωση και εξαιρετικές οργανωμένες επιθετικές πρωτοβουλίες νίκησε σε μια χώρα που ποτέ στο παρελθόν δεν πέρασε νικηφόρα. 

Αναγνωριστικό το πρώτο δεκάλεπτο και χωρίς μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Στο 11' οι γηπεδούχοι έκαναν το πρώτο επικίνδυνο σουτ του αγώνα και ακολούθως η Εθνική μας πραγματοποίησε δύο αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες με Μυτίδη και Αντωνιάδη.

Στο 25' διαγώνιο σουτ του Εφραίμ έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ισραήλ, στην καλύτερη ίσως φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας μπαίνει με μια αλλαγή. Ο Χαραλαμπίδης πήρε τη θέση του Μακρή.

Στο 57' μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπάν ο Ντόσσα Τζούνιορ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, 1-0 για την Εθνική μας.

Στο 76' με δυνατό σουτ του Μπιτόν το Ισραήλ ισοφάρισε σε 1-1 όμως οι διεθνείς μας δεν λύγισαν και ξαναβγήκαν με οργανωμένες επιθέσεις κυνηγώντας το γκολ της νίκης.

Στο 80' ο Τζέισον Δημητρίου μετά από δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έβαλε μπροστά ξανά την Εθνική μας, 2-1. 

Ο σκόρερ δέχτηκε έξυπνη πάσα από τον Χαραλαμπίδη και όταν βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ισραήλ δεν του άφησε περιθώρια αντίδρασης.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους διεθνείς μας να πανηγυρίζουν μια ιστορική νίκη και ανανέωσαν τις ελπίδες για πρόκριση στα μπαράζ της διοργάνωσης μέσω της κατάκτησης της τρίτης θέσης στον όμιλο μας.

Η Εθνική μας αγωνίστηκε με τους Γιωργαλλίδη, Δημητρίου, Αντωνιάδη, Τζούνιορ, Λαϊφη, Μακρίδη (84' Οικονομίδης), Μ. Νικολάου, Εφραίμ (86' Μερκής), Λαμπάν, Μακρή (46' Χαραλαμπίδης), Μυτίδη.

Κίτρινες κάρτες: Αντωνιάδης, Τζούνιορ

Στους άλλους αγώνες του ομίλου μας Ανδόρα - Βέλγιο 1-4, Βοσνία / Ερζεγοβίνη - Ουαλία 2-0.

ΠΗΓΗ: ΚΟΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:01

Τελευταιες Ειδησεις

27 Απριλίου
Ξανά σε λειτουργία η "Αμάλθεια" - αναχώρησε χθες βράδυ το "Jennifer"
05:50
Επιβεβαίωση Λευκού Οίκου για αναβολή της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου
05:47
Οι Χούθι ανακοίνωσαν πυραυλική επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου
05:46
Με ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο ο Πετρούνιας
05:44
Πρόοδο στα ζητήματα Θετικής Ατζέντας δηλώνουν ότι έκαναν οι Υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας - Τουρκίας
05:35
Πρόταση Αιγύπτου προς Ισραήλ για μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας
05:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/04/24
05:29
Παρέμβαση Αμερικής ζητά δικομματική ομάδα για να μην αποπλεύσει από την Τουρκία νηοπομπή ΜΚΟ προς τη Γάζα
05:27
26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.