ΠτΔ: Εργαζόμαστε για την επανένωση και την απαλλαγή από την κατοχή

Με στόχο την επανένωση της πατρίδας, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, τη δημιουργία συνθηκών ειρηνικής συμβίωσης και συνδημιουργίας, εργάζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό δήλωσε ο ίδιος μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την πεντηκοστή-πέμπτη επέτειο της Ανεξαρτησίας της  Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θα πρέπει, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ανατρέξουμε με νηφαλιότητα στο παρελθόν και να διαδράμουμε την όλη πορεία που ακολουθούσαμε μέχρι σήμερα, μια πορεία η οποία διακρίνεται βεβαίως για  επιτυχίες, προκοπή και πρόοδο, αλλά και ίδια ώρα με τραγικές περιπέτειες οι οποίες οφείλονται σε λάθη που διεπράχθησαν σαν αποτέλεσμα παρεμβάσεων τρίτων, αλλά και των σφαλμάτων τόσο της μιας όσο και άλλης κοινότητας.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε αν είναι προς όφελος της πατρίδας μας να παραμείνει διαιρεμένη ή να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα οτι με την συμβολή και της Τουρκίας θα υπάρξει απαλλαγή απο την κατοχή και τη διαίρεση το  συντομότερο δυνατό.
Τόνισε δέ ότι σήμερα θα πρέπει με νηφαλιότητα να ανατρέξουμε στο παρελθόν της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μια πορεία, οπως είπε, που διακρίνεται για επιτυχίες και πρόοδο, αλλά και την ίδια ώρα σημαδεύεται απο τραγικές περιπέτειες, οι οποίες οφείλονται σε λάθη που διεπράχθησαν ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων τρίτων αλλά και σφαλμάτων απο τις δύο κοινότητες.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε συγχαρητήρια στην Εθνική Φρουρά για την άψογη εμφάνιση των ενόπλων δυνάμεων. Βρίσκονται, είπε, σε αμυντική διάταξη, αλλά και στο ενδεχόμενο απευκταίου κινδύνου, που ουδέποτε κανείς θα επεδίωκε, είναι έτοιμες να υπεραμυνθούν του Κυπριακού κράτους.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 06:12

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.