Παραδόθηκε ένας καταζητούνται δύο για την επίθεση στη Γαλλία

Παραδόθηκε στη Γαλλική αστυνομία ο ένας από τους τρεις υπόπτους για τη σφαγή στο περιοδικό Charlie Hebdo(Σιαρλί Εμπτο) σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δεκαοκτάχρονος Χαμίντ Μουράντ παραδόθηκε στην αστυνομία ύστερα που είδε το όνομα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες του Διαδικτύου που παρουσιάζονταν ως συμμαθητές του Χαμίντ είχαν δηλώσει νωρίτερα σε μηνύματά τους στο Twitter ότι ο Μουράντ Χαμίντ ήταν στην ώρα του μαθήματος μαζί τους στο λύκειο, την ώρα της επίθεσης χρησιμοποιώντας τη λέξη κλειδί "Μουράντ Χαμίντ Αθώος".

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η επιχείρηση για τη σύλληψη των άλλων δύο δραστών του μακελειού οι οποίοι φαίνεται να έχουν αναγνωριστεί από την αστυνομία και ήδη οι φωταγραφίες τους έχουν δημοσιευθεί. Πρόκειται για τα αδέλφια Σαίντ και Σερίφ Κουασί 34 και 32 χρονών. 

Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Ρικ στο Παρίσι Θωμαΐς Παπαϊωάννου τα δύο αδέλφια έχουν θεαθεί βαριά οπλισμένοι σε αυτοκίνητο στο Παρίσι. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη τους.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων  ο Γάλλος Σερίφ Κουασί, 32 ετών, που καταζητείται μαζί με τον αδελφό του Σαΐντ, 34 ετών, για την επίθεση εναντίον της εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo είναι γνωστός στη γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Είχε καταδικαστεί πρώτη φορά το 2008 γιατί συμμετείχε σε αποστολή μαχητών στο Ιράκ. 

 

Δύο χρόνια αργότερα, το όνομά του είχε ακουστεί σε ένα σχέδιο απόπειρας απόδρασης του ισλαμιστή Σμαΐν Αΐτ Αλί Μπελκασέμ, πρώην μέλους της ένοπλης αλγερινής ισλαμικής οργάνωσης GIA, που είχε καταδικαστεί το 2002 σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση που διέπραξε σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι (στάση: Μουσείο Ορσέ) τον Οκτώβριο του 1995 κατά την οποία τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.

 Ημέρα Πένθους στη Γαλλία

Στο μεταξύ σε ημέρα εθνικού πένθους στη Γαλλία κήρυξε τη σημερινή μέρα ο Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας σε σύντομο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό την έκκληση για ενότητα στη χώρα μετά την επίθεση. «Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμα που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για διάστημα τριών ημερών.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.