Εξασθενούν απόψε τα καιρικά φαινόμενα - μένει ο παγετός

Εξασθενούν από απόψε τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κύπρο τα τελευταία 24ωρα. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει μάλιστα και άνοδο της θερμοκρασίας έως και πέντε βαθμούς το Σαββατοκύριακο. Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Σταύρος Βασιλειάδης, Μετεωρολογικός Λειτουργός προσθέτοντας ότι παρά τη βελτίωση του καιρού, ψυχρή αέρια μάζα θα συνεχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας με κυριότερο χαρακτηριστικό τον παγετό.

Για το λόγο αυτό, σημείωσε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις μας στο οδικό δίκτυο. Παράλληλα, οι κάτοικοι ειδικά των ορεινών περιοχών θα πρέπει να λάβουν μέτρα ώστε να μην παγώσουν οι σωλήνες του νερού στα σπίτια και τα υποστατικά τους και να σπάσουν.

Ο κύριος Βασιλειάδης είπε πως δεν αναμένεται συνέχιση των έντονων καιρικών φαινόμενων αλλά υποχώρηση τους. Ωστόσο θα παραμείνει ο παγετός στα ορεινά, ημιορεινά και σε πολλές περιοχές του εσωτερικού γιατί η θερμοκρασία θα είναι κοντά στον ένα βαθμό.

Αύριο και τις επόμενε μέρες, είπε, δεν αναμένεται χιονόπτωση.

Σήμερα στην πλατεία του Τρόοδος το ύψος των χιονιών είναι 20 εκατοστά και στην κορυφή γύρω στα 30. Η θερμοκρασία γύρω στο μεσημέρι ήταν στους πλην πέντε βαθμούς στο Τρόοδος.

Το απόγευμα, με βάση την πρόγνωση αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας.

Χιονόπτωση αναμένεται να σημειωθεί τοπικά στα ορεινά και στα ημιορεινά.

Ελαφρά χιονόπτωση θα σημειωθεί και  απόψε στα ορεινά ή στα ημιορεινά και μεμονωμένη βροχή ή χιονόνερο σε ορισμένες πεδινές περιοχές. Παγετός αναμένεται να σχηματιστεί στα ορεινά, στα ημιορεινά άλλα και σε ορισμένες πεδινές περιοχές, ιδιαίτερα στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 3 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 7 στα ψηλότερα ορεινά.

Για αύριο και την Παρασκευή η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει  θερμοκρασία 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 3 στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές θα επικρατεί παγετός.

Το Σάββατο και την Κυριακή αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι η θερμοκρασία ωστόσο θα σημειώσει άνοδο έως και πέντε βαθμούς και θα ανέλθει γύρω στους 12 στο εσωτερικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:58

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.