Martin Schulz: "Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη"

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και χαρακτήρισε εικασίες την συζήτηση γύρω από ένα πιθανό "Grexit", ζητώντας από όλους να περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Πρόσθεσε, δε, ότι έχει ήδη πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι μια μονομερής στάση πληρωμών θα συνεπαγόταν και στάση πληρωμών από την ΕΕ, τόνισε ωστόσο ότι αναταραχές στις χρηματαγορές δεν έχουν προκαλέσει ποτέ οι δηλώσεις του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η αντιπαράθεση στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στην εκπομπή «heute journal» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ο κύριος Σούλτς  είπε ότι,η Ελλάδα,  είναι μέλος της Ευρωζώνης και θεωρεί ότι θα παραμείνει. «Συμβουλεύω να περιμένουμε πρώτα τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Όλοι κάνουν σαν να έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και αν είναι το πρώτο κόμμα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχηματίσει έναν συνασπισμό. Δεν βλέπω κανέναν εταίρο συνασπισμού, ο οποίος θα στήριζε τις ριζοσπαστικές του θέσεις», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σχετικά με αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης για ένα "Grexit", ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι πηγή του περιοδικού ήταν η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συνέχισε: «Πιστεύω ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, όπως και όλοι μας, στηρίζουν τη θέση όπως την περιέγραψα: Ας περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα των εκλογών. Υπάρχει μια εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτή του κ.Σαμαρά μαζί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Έχουν μέχρι τώρα τουλάχιστον ένα πράγμα πετύχει, ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ίσως υπάρξει στις 25 μια πλειοψηφία Ελλήνων που θέλει να συνεχιστεί ακριβώς αυτή η πορεία. Μπορώ μόνο να συμβουλέψω να μην κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή μέσω αντιπαραθέσεων με εικασίες για τις δυνάμεις που θέλουν μια εποικοδομητική οικονομική λύση για την Ελλάδα, σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τα όργανα της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ

Επιμέλεια: Στέλλα Ολυμπίου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.