Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλη την Κύπρο

Σε όλους τους ιερούς ναούς της Κύπρου τελέσθηκε σήμερα ο καθαγιασμός των υδάτων. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο ιερός ναός της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. 

 Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού έγινε στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις. Η θεία λειτουργία των Θεοφανείων τελέστηκε και φέτος και στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα από τον Επίσκοπο Καρπασίας, Χριστοφόρο.

 Ο καθαγιασμός των υδάτων θα τελέστηκε  στη θάλασσα του Αγίου Θέρισσου στη Γιαλούσα.

Στην Πάφο η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί συνέρρευσαν παρά το τσουχτερό κρύο στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου όπου εκεί έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη Πάφου.

Στους  επίσημους εορτασμούς των Θεοφανείων στην Πάφο  παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Στην Πάφο βρισκόταν επίσης για τα Θεοφάνεια και ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ανάμεσα σε όσους αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και βούτηξαν στην θάλασσα για να πάρουν το σταυρό ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος που στηρίζεται από την Συμμαχία Πολιτών Δώρος Παφίτης. 

pafitis bloum

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανταποκρίθηκε σε φιλανθρωπικό κάλεσμα. Για το σκοπό αυτό μαζεύτηκε ποσό των €1260.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Ρικ ραδιόφωνο/ Πανίκος Ευριπίδου-Παφος

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.