Προειδοποιήσεις για Δρομολαξιά, Παναγή και ΚΑ

Με έντονο τρόπο τοποθετείται το ΑΚΕΛ για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, επικρίνει την κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), σχολιάζει τη δικαστική απόφαση για τη Δρομολαξιά και προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί κουκούλωμα των καταγγελιών του διαιτητή Μάριου Παναγή.

Σε ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ επανέλαβε την ισχυρή πεποίθηση για την αθωότητα του Βενιζέλου Ζαννέτου, για την υπόθεση της Δρομολαξιάς. Αναφέρει ότι θα επιδιώξει να αποδείξει στο Ανώτατο Δικαστήριο την αθωότητα Ζαννέτου. Το ΑΚΕΛ τονίζει ότι επιμένει στις θέσεις που εξ υπαρχής αλλά και στην πορεία, είχε εκφράσει σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Για τις σοβαρές καταγγελίες του διαιτητή Παναγή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ανεχθεί κουκούλωμα. Σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ σέβεται και θεωρεί ορθή την απόφαση για συσκότιση στην πληροφόρηση γύρω από την αστυνομική έρευνα για τις καταγγελίες Παναγή, τόνισε ωστόσο, ότι άλλο είναι η συσκότιση πληροφόρησης και άλλο η συσκότιση και το κουκούλωμα της υπόθεσης.
Ανέφερε ότι η ανησυχία του ΑΚΕΛ έχει ενταθεί, μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, έχει προδικάσει το αποτέλεσμα της έρευνας στη βάση εσωτερικής πληροφόρησης που είχε.
Εξάλλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ότι το αδιάβλητο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των ΚΑ, διασφαλίζεται από τη σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής, το ΑΚΕΛ αφήνει αιχμές ως προς την αξιοπιστία της επιτροπής, αφού -όπως αναφέρει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, στις 11 Νοεμβρίου του 2014, είχε αποφύγει επιμελώς να απαντήσει ποιο δικηγορικό γραφείο εκπροσωπούσε τη RyanAir.
Όμως, προσθέτει το ΑΚΕΛ, στη συνέχεια διαφάνηκε ότι γνώριζε πολύ καλά την ανάμειξη του δικηγορικού γραφείου "Νίκος Αναστασιάδης και Συνεργάτες", αλλά επέλεξε να τηρήσει σιγήν ιχθύος.
Ως εκ τούτου, υπογραμμίζει το ΑΚΕΛ, τα γεγονότα παραμένουν και αυτά καταδεικνύουν τις μεθοδεύσεις των κυβερνώντων να κλείσουν τον κρατικό αερομεταφορέα, κάνοντας έτσι χώρο σε συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου, Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

02 Αυγούστου
Εκτίμηση επιδημιολογικού κινδύνου χωρών σχετικά με τη νόσο COVID-19, ημερομηνίας 02/08/2021
14:36
Ετήσια αύξηση σε αξία και όγκο του κύκλου εργασιών λιανικού εμπορίου τον Μάιο
14:15
Ο Σ.Α.Φ.Ε.Γ.Α για την απάλειψη των επιγραφών στο Ελληνικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου
13:45
Nέο ιστορικό ρεκόρ νέων στεγαστικών δανείων τον Ιούνιο
13:16
Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου
13:14
Σε ανωμοτί δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου Χρυσόστομος.
13:03
ΔΗΠΑ: Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν θα πρέπει να δημιουργούν πόλωση, εντάσεις και κοινωνικό στιγματισμό.
12:55
Είκοσι υποθέσεις για σεξουαλική παρενόχληση καταχωρήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου
12:52
Βλαντιμίρ Πούτιν:Οι μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου είναι απαράδεκτες
12:25
Κυβερνητικές Εξετάσεις για θέσεις εισδοχής στη Δημόσια Υπηρεσία
12:23
Champions League: Σήμερα η κλήρωση των πλέι οφ
12:21
Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών , 830 ραντεβού με το καλημέρα
12:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand