Πρόεδρος προς ΠΑΣΥΠΙ: Αντί ποινικών λιβέλων, καταθέστε στοιχεία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε την συντεχνία των πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ), αντί να εκτοξεύει ποινικούς λιβέλους εναντίον της κυβέρνησης και των υπουργών, όπως καταθέσει όποια στοιχεία διαθέτει στον γενικό ελεγκτή της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με αφορμή τις επανειλημμένες κατηγορίες της ηγεσίας της ΠΑΣΥΠΙ εναντίον υπουργών της κυβέρνησης για διαπλοκή και στημένες διαδικασίες στο θέμα των ΚΑ, τονίζεται ότι:
"Η αξιοπιστία και το αδιάβλητο της διαδικασίας διασφαλίζεται από τη σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς επιτροπής η οποία αποτελείται από τον έφορο Αποκρατικοποιήσεων, τη γενική λογίστρια της Δημοκρατίας και τον αναπληρωτή διευθυντή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας".
Επισημαίνεται ακόμα ότι διασφαλίζεται επίσης από την καθοριστική εμπλοκή συμβουλευτικού οίκου που η ίδια η εταιρεία όρισε.
Στην ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται επιπλέον ότι η τριμελής επιτροπή ανέλυσε και επεξήγησε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας την όλη διαδικασία σε σύσκεψη που ο ίδιος συγκάλεσε, παρόντος του διοικητικού συμβουλίου και εκπροσώπου της ΠΑΣΥΠΙ που είχε διοριστεί στο διοικητικό συμβούλιο ούτως ώστε οι πιλότοι να τηρούνται ενήμεροι.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας", προστίθεται στην ανακοίνωση, "ζήτησε από τον γενικό ελεγκτή τη διεξαγωγή πλήρους έρευνας για τη διαδικασία". Αναφέρεται επίσης ότι έχουν ήδη διαβιβαστεί στον γενικό ελεγκτή όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν ζητηθεί, καθώς και τα πρακτικά της εν λόγω συνεδρίας.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι για την κατάσταση στην οποία η εταιρεία αφέθηκε να οδηγηθεί, την ευθύνη φέρουν εκείνοι που χωρίς καμία διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγούσαν ενισχύσεις που ενδεχομένως να κριθούν εκ των υστέρων παράνομες, αλλά και εκείνοι που δεν εφάρμοσαν ουσιαστικά τα κατά σειρά σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας, κάτι που αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την επαναφορά του κρατικού αερομεταφορέα στην οικονομική βιωσιμότητα και στην εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.
"Σε αυτούς", επισημαίνει η Προεδρία της Δημοκρατίας, "συμπεριλαμβάνεται και η συντεχνία των πιλότων που αρνείται την όποια μείωση των υψηλών αποδοχών των μελών της, κινώντας μάλιστα και αγωγές κατά του κράτους".

Σύνταξη: Στέλιος Κρέουζος
Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:14

Τελευταιες Ειδησεις

06 Μαΐου
Ελβετία - κορονοϊός: Σαφής μείωση των κρουσμάτων παρά τη χαλάρωση των μέτρων
21:38
Την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, εξέφρασε ο ΥΠΕΞ
21:14
Σε 65 σημεία δειγματοληψίας τα rapid test την Παρασκευή
21:02
Έρευνα: Το εμβόλιο της Moderna αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους
20:55
Ένας θάνατος και 460 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ραντεβού για άτομα ηλικίας 35 και 36 ετών
20:07
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για γα νέα μέτρα από τις 10 Μαΐου δίνει το Υπουργείο Υγείας
19:48
BioNTech: Η άρση των πατεντών για τα εμβόλια δεν θα είχε αποτέλεσμα "βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα"
19:31
Η ΕΕ χρειάζεται ταχύτερη, πιο ενωμένη και αποτελεσματική αντίδραση σε κρίσεις επεσήμανε ο ΥΠΑΜ στο Συμβούλιο
18:57
Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ θανάτων που συνδέονται με το αλκοόλ κατά τη διάρκεια των καραντίνων
18:43
Ρωσία: Ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
18:21
Ελλάδα:3.421 νέα κρούσματα, 754 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι
18:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand