Ανακοινώνεται η σύνθεση της κυβέρνησης Τσίπρα - Στο Άμυνας ο Καμμένος

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί στην Αθήνα η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τον νεότερο μέχρι σήμερα πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Δεν αποκλείεται η νέα κυβέρνηση να ορκιστεί ακόμα και σήμερα. Φαίνεται ότι θα διαθέτει μια πλειοψηφία 162 βουλευτών (149 του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝ.ΕΛ).
Πληροφορίες που μεταδίδονται από την ελληνική πρωτεύουσα φέρουν τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου θα είναι ο Γιάννης Δραγασάκης.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, επικεφαλής θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Σταθάκης και ρόλο θα έχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Το Υπουργείο Εξωτερικών μάλλον αναλαμβάνει ο Νίκος Κοτζιάς.
Για το Υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Το Υπουργείο Παιδείας θα ανατεθεί είτε στον Αριστείδη Μπαλτά είτε στον Κώστα Τσουκαλά.

Θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στη σύνθεση και τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος, καθώς με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε χθες το βράδυ στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δημιουργούνται 4 υπερ-υπουργεία, ενώ δύο άλλα μετονομάζονται.

Συνολικά, η κυβέρνηση θα αποτελείται από 10 υπουργεία:
- Το πρώτο υπερ-υπουργείο είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1. Εσωτερικών, 2. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4. Μακεδονίας Θράκης.

- Το δεύτερο, είναι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2. Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3. Τουρισμού και 4. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

- Το τρίτο, είναι το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3. Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

- Επιπλέον, δημιουργείται Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1. Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2. Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η γενική γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Τα υπόλοιπα τέσσερα υπουργεία της κυβέρνησης θα έχουν ως εξής: Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται, μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.

Ανταπόκριση: Αλφόνσος Βιτάλης, Αθήνα

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.