Σαμαράς, Τσίπρας, Παπούλιας: Ψήφισαν και δήλωσαν

Από νωρίς το πρωί άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς. Στην Κυψέλη ψήφισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, εμφανώς συγκινημένος, μετέβη για να ψηφίσει στο δημοτικό σχολείο όπου φοιτούσε, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Ιωάννινα.

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρωθυπουργός Σαμαράς δήλωσε ότι "οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας. Σήμερα, αποφασίζουμε αν θα πάμε μπροστά με δύναμη, ασφάλεια και σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες".
Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ουδείς θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, δηλώνοντας αισιόδοξος για τη νίκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή μέρα, λέγοντας πως ο λαός αποφασίζει αν αύριο θα επιστρέψει η Τρόικα για να συνεχιστούν οι καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσε ο Αντώνης Σαμαράς ή αν θα υπάρξει διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη, όλων όσων αξίζουν στον ελληνικό λαό.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα που έχει απομείνει για επιστροφή της ελπίδας, τερματισμό του φόβου και επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε σίγουρος για την κρίση του ελληνικού λαού και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιλέξει τους καταλληλότερους να τον εκπροσωπήσουν. "Τα χρόνια που έρχονται", είπε, "θα είναι χρόνια με προβλήματα και πρέπει να υπάρχει ομόθυμη αντιμετώπιση των προβλημάτων και ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση".

Οι δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη, Φίλιππος Φιλίππου
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:16

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.