Δεν πάνε στο Τρόοδος οι πολιτικοί αρχηγοί, λόγω καιρού

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 10.00 το πρωί, σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπό τον πρόεδρο Αναστασιάδη, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην εξοχική προεδρική κατοικία στο Τρόοδος.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη τη μετάβαση των πολιτικών αρχηγών στο Τρόοδος. Όπως έχει ανακοινωθεί επισήμως, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί τελικά την προσεχή Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στη σύσκεψη επρόκειτο να συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, όπως διαμορφώνονται μετά τη λήξη της τουρκικής οδηγίας προς ναυτιλομένους, Navtex, και να αξιολογηθούν των κινήσεων της Άγκυρας μετά την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Μπαρμπαρός" από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενόψει και της έναρξης της νέας γεώτρησης από την Eni-Kogas.
Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι, αν η Τουρκία προχωρήσει στην έκδοση νέα παράνομης οδηγίας Navtex, θα πρόκειται για ανησυχητική εξέλιξη. Επεσήμανε ότι, σε μία τέτοια περίπτωση, οι προοπτικές για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα είναι καθόλου ενθαρρυντικές.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι, μέχρι στιγμής, υπάρχει μόνο το δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Kibris και ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναλόγως θα ληφθούν αποφάσεις.
"Σε περίπτωση", είπε, "που η Τουρκία προχωρήσει στην έκδοση νέας οδηγίας προς ναυτιλομένους, τότε θα συνεχίσει να ισχύει ο λόγος αναστολής της συμμετοχής μας στη διαπραγματευτική διαδικασία".
Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η Άγκυρα θα εργαστεί για επίλυση του Κυπριακού, ώστε μετά να υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας στο θέμα των υδρογονανθράκων.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντα ότι το θέμα των υδρογονανθράκων δεν γίνεται να αποσυνδεθεί από το Κυπριακό, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι αν ο αξιωματούχος του διεθνούς οργανισμού επιθυμεί να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, τότε θα πρέπει να εργαστεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα πρέπει να στραφεί προς την Άγκυρα.
Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπέδειξε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν εξουσία να απαιτήσουν να ενταχθεί στις συνομιλίες των θέμα των υδρογονανθράκων.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής
Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 10:00

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
06:37
Ελλάδα: Στον ανακριτή σήμερα ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος της Κύπρου για ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα βοήθησε αλλά δεν αρκεί
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.