O Χαράλαμπος Λόττας στην Εκτελεστική Επιτροπή της Βιέννης

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής FairPlay (EFPM) κ. Χαράλαμπος Λόττας, αναχωρεί την προσεχή Κυριακή 18 Ιανουαρίου για την Βιέννη

για να παραστεί στην 53η Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής που είναι η πρώτη από τις δύο που γίνονται κάθε χρόνο, και οι εργασίες της οποίας θα λάβουν χώρα το τριήμερο 18-20 Ιανουαρίου.

Στη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα παραβρίσκονται και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Επιτροπής FairPlay (CIFP), όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα φετινά βραβεία FairPlay που θα δοθούν κατά τη διάρκεια των 1ων Πανευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται φέτος στο Μπακού από 12 μέχρι 28 Ιουνίου. Παράλληλα θα καθοριστεί η ατζέντα της EFPM για την 21η Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Μπακού τον προσεχή Οκτώβριο.

Το EuropeanFairPlayMovement, εγκαθιδρύθηκε το 1994 και αριθμεί πλέον 40 μέλη από ισάριθμες Ευρωπαϊκές χώρες. Κύριος στόχος του είναι η προβολή και προώθηση του Ευ Αγωνίζεσθαι και της Ανεκτικότητας στον αθλητισμό και στη ζωή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Για την διατήρηση αυτής της πορείας, λήφθηκαν αποφάσεις στην Ρίγα στο πλαίσιο των εργασιών της 20ης Γενικής Συνέλευσης της EFPM.

Στην πρωτεύουσα της Λετονίας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης τον περασμένο Νοέμβριο, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο με θέμα «Οι Αξίες του FiarPlay – Γέφυρα μεταξύ αθλητισμού και πολιτισμού στην Ευρώπη χωρίς διακρίσεις». Στο πλαίσιο των εργασιών αυτών ο κ. Χαράλαμπος Λόττας ως πρεσβευτής της Κύπρου για τον «Αθλητισμό την Ανεκτικότητα και το Τίμιο Παιγνίδι», προήδρευσε των παρακάτω παρουσιάσεων που έγιναν από συνέδρους εκπροσώπους των 40 χωρών :

«Το FairPlay στον Αθλητισμό» (Μοράνα Μπράσιτς / Κροατία),

«Κώδικας Ηθικής στον Αθλητισμό» (Χοσέ Λίμα / Πορτογαλία),

«Εμπειρίες από την Ανάπτυξη του FairPlay στην Λετονία» (Άλφρετς Λέχα / Προέδρος Ένωσης Βετεράνων Αθλητών Λετονίας).

Στη Ρίγα πραγματοποιήθηκε τις ίδιες μέρες η 52η Συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής όπου αποφασίστηκε όπως προστεθούν τα παρακάτω ετήσια βραβεία προαγωγής του FairPlay, στον κατάλογο των βραβείων που έχουν ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή :

FairPlayFlame : Που θα δίνεται σε νέους κάτω των 18 ετών.

FairPlaySpirit : Που θα δίνεται σε ομάδες, συλλόγους, οργανισμούς, ομοσπονδίες κ.λ.π.

FairPlayVox : Βραβείο που θα είναι υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Αθλητικού Τύπου (AIPS) και θα απονέμεται σε εκπροσώπους του Γραπτού και Ηλεκτρονικού Τύπου όπως και εκπροσώπους της Τηλεόρασης. Προς το σκοπό αυτό παραβρέθηκε στη Ρίγα ο Πρόεδρος της AIPSEUROPE κ. Ιωάννης Δάρας. Περισσότερες πληροφορίες για τα βραβεία αυτά υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.fairplayeur.com

Ο κ. Χαράλαμπος Λόττας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης της EFPM, είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της AIPSEUROPE κ. Ιωάννη Δάρα και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Βρετανό Σερ Φίλιπ Κρέιβεν.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.