Συναγερμός στην Ευρώπη - ενδεχόμενο νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από κατεπείγον σήμα της Europol για πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα, σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι το προσεχές Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανές χώρες για εκδήλωση των τρομοκρατικών ενεργειών, φέρονται να είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.
Στο σήμα της Europol αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, οι οποίοι φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Έχουν κυκλοφορήσει μάλιστα και φωτογραφίες τους, με την πληροφορία ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, στη Σαουδική Αραβία και στη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουάινραϊτ προειδοποίησε ότι οι 5.000 υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στη Συρία, αποτελούν πολύ σοβαρή απειλή για την Ευρώπη.
"Η Ευρώπη", είπε, "είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της την τελευταία δεκαετία μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001".
Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του βρετανικού Κοινοβουλίου, ο Γουάινραϊτ επεσήμανε ότι οι 5.000 Ευρωπαίοι ίσως επιστρέψουν στις πατρίδες τους με σκοπό να διενεργήσουν επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες στο Παρίσι.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Βρυωνίδου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.