Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύστερα από κατεπείγον σήμα της Europol για πιθανό σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών, με παγιδευμένα αυτοκίνητα, σε ευρωπαϊκή χώρα, μέχρι το προσεχές Σάββατο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανές χώρες για εκδήλωση των τρομοκρατικών ενεργειών, φέρονται να είναι η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.
Στο σήμα της Europol αναφέρονται τα ονόματα επτά τζιχαντιστών, οι οποίοι φέρονται ότι πρόκειται να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
Έχουν κυκλοφορήσει μάλιστα και φωτογραφίες τους, με την πληροφορία ότι οι συγκεκριμένοι τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί στην Υεμένη και έχουν διασυνδέσεις στον Λίβανο, στη Σαουδική Αραβία και στη Ρωσία.
Ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουάινραϊτ προειδοποίησε ότι οι 5.000 υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών, που έχουν ενταχθεί στις τάξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στη Συρία, αποτελούν πολύ σοβαρή απειλή για την Ευρώπη.
"Η Ευρώπη", είπε, "είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλειά της την τελευταία δεκαετία μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001".
Μιλώντας ενώπιον επιτροπής του βρετανικού Κοινοβουλίου, ο Γουάινραϊτ επεσήμανε ότι οι 5.000 Ευρωπαίοι ίσως επιστρέψουν στις πατρίδες τους με σκοπό να διενεργήσουν επιθέσεις παρόμοιες με εκείνες στο Παρίσι.
Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μαρία Βρυωνίδου
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15
https://riknews.com.cy/el/article/2015/1/14/sunagermos-sten-europe-endekhomeno-neo-tromokratiko-khtupema-4599119/