«Όχι» από τον Φιλανδό Πρωθυπουργό σε διαγραφή ελληνικού χρέους

Ένα ηχηρό «όχι» θα ήταν η απάντηση της Φιλανδίας  σε οποιαδήποτε κίνηση προς διαγραφή ελληνικού χρέους, δηλώνει στους Financial Times ο Πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας Αλεξάντερ Στουμπ. 

 «Θα παραμείνουμε σκληροί. Είναι ξεκάθαρο ότι θα λέγαμε ένα ηχηρό όχι στη συγχώρεση των δανείων», λέει ο κ. Στουμπ στη συνέντευξή του, την οποία η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει μία υψηλού προφίλ παρέμβαση στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές που βάζει τη Φιλανδία σε πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στουμπ σημειώνει  ότι δε θέλει να επηρεάσει τις  ελληνικές εκλογές, αλλά προσθέτει  ότι είναι δίκαιο Έλληνες και Φιλανδοί να γνωρίζουν την άποψή του ότι κάποιες από τις δηλώσεις ελληνικών κομμάτων και οι ιδέες τους για τα ισχύοντα προγράμματα διάσωσης «είναι απλώς απαράδεκτα για τη Φιλανδία».

Συνεχίζοντας δηλώνει  πως το Ελσίνκι θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά και ότι η διαγραφή χρέους ή η διακοπή των προγραμμάτων είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά «απλώς αδύνατες για μια χώρα σαν τη Φιλανδία, η οποία επίσης δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή».

Ο Φιλανδός Πρωθυπουργός σχολιάζει ότι για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα συνέχισης του ελληνικού προγράμματος, «αν είναι αναγκαίο ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς».

Όπως τονίζει, «θα  είμαστε σκληροί αν η οποιαδήποτε  νέα κυβέρνηση ζητούσε αλλαγές στους όρους που έχουν τεθεί», προσθέτοντας ότι οι όροι των δανείων έχουν ήδη χαλαρώσει πολλές φορές.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ καταλήγει  λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κάνει  πολλά για να σώσει την οικονομία  της και να επιτύχει ανάπτυξη, αλλά όπως και στις υπόλοιπες χώρες η διαδικασία είναι μόνο στα μισά του δρόμου.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

09 Δεκεμβρίου
Κατασκευές: Ανοδικά οι άδειες οικοδομής, πτώση στην αξία το ενιάμηνο
15:14
Σχέδιο δράσης για στήριξη της συνδεσιμότητας στην ΕΕ ζητά η Κύπρος
15:06
Ανοιχτοί για όλα τα οχήματα οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος
14:37
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Παρασκευή
14:27
Κυπριακό, μεταναστευτικό και πανδημία ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν Αναστασιάδης και Σάντσεθ
14:15
Πιθανότητα «πολύ μεγαλύτερης» κορύφωσης κρουσμάτων και νοσηλειών Covid στο ΗΒ λόγω της Όμικρον
14:10
Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
14:06
Θα προωθηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Καρκίνου στην Κύπρο
14:00
CDC Αφρικής: Ίσως χρειαστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός-Χωρίς εμβολιασμούς η Ερυθραία
13:49
Ημερίδα Κολύμβησης
13:40
Το πολυασφαλιστικό μπαίνει από την πίσω πόρτα στο ΓΕΣΥ καταγγέλει ο Γενικός Ελεγκτής
13:40
ΠΑΣΠ: «Θεωρούμε ότι ο ορισμός του αιώνιου ντέρμπι είναι παράνομος!»
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand