«Όχι» από τον Φιλανδό Πρωθυπουργό σε διαγραφή ελληνικού χρέους

Ένα ηχηρό «όχι» θα ήταν η απάντηση της Φιλανδίας  σε οποιαδήποτε κίνηση προς διαγραφή ελληνικού χρέους, δηλώνει στους Financial Times ο Πρωθυπουργός της σκανδιναβικής χώρας Αλεξάντερ Στουμπ. 

 «Θα παραμείνουμε σκληροί. Είναι ξεκάθαρο ότι θα λέγαμε ένα ηχηρό όχι στη συγχώρεση των δανείων», λέει ο κ. Στουμπ στη συνέντευξή του, την οποία η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει μία υψηλού προφίλ παρέμβαση στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές που βάζει τη Φιλανδία σε πορεία σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στουμπ σημειώνει  ότι δε θέλει να επηρεάσει τις  ελληνικές εκλογές, αλλά προσθέτει  ότι είναι δίκαιο Έλληνες και Φιλανδοί να γνωρίζουν την άποψή του ότι κάποιες από τις δηλώσεις ελληνικών κομμάτων και οι ιδέες τους για τα ισχύοντα προγράμματα διάσωσης «είναι απλώς απαράδεκτα για τη Φιλανδία».

Συνεχίζοντας δηλώνει  πως το Ελσίνκι θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά και ότι η διαγραφή χρέους ή η διακοπή των προγραμμάτων είναι τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά «απλώς αδύνατες για μια χώρα σαν τη Φιλανδία, η οποία επίσης δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή».

Ο Φιλανδός Πρωθυπουργός σχολιάζει ότι για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα συνέχισης του ελληνικού προγράμματος, «αν είναι αναγκαίο ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς».

Όπως τονίζει, «θα  είμαστε σκληροί αν η οποιαδήποτε  νέα κυβέρνηση ζητούσε αλλαγές στους όρους που έχουν τεθεί», προσθέτοντας ότι οι όροι των δανείων έχουν ήδη χαλαρώσει πολλές φορές.

Ο Αλεξάντερ Στουμπ καταλήγει  λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κάνει  πολλά για να σώσει την οικονομία  της και να επιτύχει ανάπτυξη, αλλά όπως και στις υπόλοιπες χώρες η διαδικασία είναι μόνο στα μισά του δρόμου.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
18:00
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Μετά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, η Σουηδία θα στείλει τάγμα στη Λετονία
17:47
Στήριξη στην επανέναρξη των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.