Ξεκίνησε η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τις ΚΑ

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή με έδρα την Κύπρο ώστε να υπάρξει μια νέα εταιρεία που θα μπορέσει να πάρει το λογότυπο και την ονομασία των Κυπριακών Αερογραμμών. 

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνεδρία του υπουργικού συμβουλίου ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε πως οι ενέργειες για εξεύρεση νέου επενδυτή θα πρέπει να διενεργηθούν άμεσα, αφού η εμπορική χρηματοοικονομική αξία των εν λόγω εμπορικών σημάτων και λογοτύπων ενδέχεται να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Για αυτό και προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων, είπε, προϋποτίθεται ο άμεσος διορισμός ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων, η εφαρμογή σύντομων, διαφανών και ανοικτών διαδικασιών διορισμών που συνεπάγεται την υιοθέτηση της ανοικτής διαδικασίας δημοσίων συμβάσεων για τη σύναψη σύμβασης για παροχή υπηρεσιών με εκτιμούμενη αξία μέχρι και 134 χιλ. ευρώ για κάθε σύμβουλο.

Τόνισε επίσης ότι για διασφάλιση της εύρυθμης διενέργειας της διαδικασίας διορισμού συμβούλων, εντός των επιθυμητών χρονικών πλαισίων, απαιτείται  εμπλοκή του Εφόρου και της Μονάδας Αποκρατικοποιήσεων έτσι μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, με βάση τη σχετική νομοθεσία, όπως προβεί άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για πρόσληψη και διορισμό χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου για να διεκπεραιωθεί η όλη εργασία.

 Τον εξουσιοδότησε, επίσης, να διορίσει ως αναθέτουσα Αρχή για τους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, το Υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Υπουργείο είχε εκπροσωπήσει το κράτος στην κατάρτιση της συμφωνίας απόκτησης των υπό αναφορά εμπορικών σημάτων και λογοτύπων.

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι στόχος είναι η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, η δημιουργία θέσεων εργασίας για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών και η αξιοποίηση των εμπορικών σημάτων και λογοτύπων των Κυπριακών Αερογραμμών που κατέχει το κράτος.

Σύνταξη: Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: Προεδρικό Μέγαρο

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Νοεμβρίου
Δεύτερη ήττα για την Εθνική
20:25
Δύο θάνατοι και 337 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:54
Πρόβλημα με το VAR στο Τσίρειο, θα αρχίσει στις 19:30 το ΑΕΛ-ΑΕΚ
18:27
Ελλάδα-κορονοϊός: 3.823 νέα κρούσματα και 96 θάνατοι – Στους 647 οι διασωληνωμένοι
17:45
ΟΦΗ - Ιωνικός 2-1 στο 90' με Λάμπρου
17:27
Ύποπτο κρούσμα της Όμικρον στο Τιρόλο, η νέα παραλλαγή πιθανόν να κυκλοφορεί ήδη στη Γαλλία λένε οι αρχές
17:20
Σεντ Ετιέν - Παρί Σεν Ζερμέν 1-3 με ανατροπή και σοκαριστικό τραυματισμό για Νεϊμάρ
17:18
"Μίλησε" η κλάση του Βαλμπουενά, Ολυμπιακός-Βόλος 2-1 στο 90+1
17:04
Θετική απάντηση Υπ. Παιδείας στο αίτημα των οργανωμένων γονέων δημοτικής για διενέργεια rapid test και εκτός των σχολείων
16:54
4άρα και ξανά κορυφή για την ΕΝΠ, νίκες επίσης για Αγ.Νάπα και Αναγέννηση
16:31
Νέα πρόκληση Ερντογάν: Ζητά από «φίλες χώρες» να αναγνωρίσουν το ψευδοκράτος
16:19
Ομόνοια : Βίντεο από το ταξίδι στο Μπακού
16:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand