Στήριξη στην Πάφο από τους Υπουργούς Παιδείας και Συγκοινωνιών

Η προετοιμασία της Πάφου ενόψει της χρονιάς ορόσημο το 2017 ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης στο δημοτικό μέγαρο Πάφου του υπουργού Παιδείας και πολιτισμού με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και το διοικητικό συμβούλιο του Πάφος 2017.

 Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Κάδης  χαρακτήρισε εθνική υπόθεση την ανάληψη του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας από την Πάφο σημειώνοντας ότι γίνονται συγκεκριμένοι υπολογισμοί για την στήριξη που θα παράσχει το δικό του Υπουργείο, οικονομικά, σε επίπεδο διαμόρφωσης των υποδομών αλλά και κινητοποίησης ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος και των πολιτιστικών υπηρεσιών για να υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα.  Υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές για συνεργασία είπε για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

 Στο γραφείο του δημάρχου Πάφου βρέθηκε για λίγο και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης που βρίσκονταν σε περιοδεία σε επαρχιακά τμήματα του Υπουργείου του ο οποίος έδωσε διαβεβαιώσεις για προώθηση της ανάπλασης του Φάρου , του αρχαιολογικού μουσείου ενώ αποδέχτηκε να αναληφθεί η επίβλεψη της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων από το τμήμα δημοσίων έργων.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ευχαρίστησε τους δυο Υπουργούς για την στήριξη προς την Πάφο και υποσχέθηκε ότι πλέον σε αγαστή συνεργασία ο δήμος με το διοικητικό συμβούλιο του Πάφος 2017 θα εργαστούν εντατικά για να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό τους, τους επόμενους μήνες.  Έργα πολιτιστικής υποδομής είπε με βεβαιότητα ο κ. Φαίδωνος  θα υλοποιηθούν για να είναι έτοιμη η Πάφος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.   

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πάφος 2017 Χρήστος Πατσαλιδης δήλωσε μετά την συνάντηση ότι η απόλυτη συνεργασία μεταξύ των μετόχων του οργανισμού , του δήμου Πάφος κυρίως , και του διοικητικού συμβουλίου θα δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Νεκροί και κρούσματα παγκοσμίως από την πανδημία
06:49
Οι ΗΠΑ έπληξαν θέσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Συρία
06:35
25 Φεβρουαρίου
Χάλκινο μετάλλιο για την Κωνσταντίνα Νικολάου στο σκιτ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Καΐρου
21:24
Το Μπαχρέιν έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson
21:12
Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έντονη δέσμευσή της στο σχέδιο δράσης για τα πυρηνικά του Ιράν
20:36
Διευκρινίσεις για τις χαλαρώσεις των μέτρων δίνει το Υπουργείο Υγείας
20:13
Συνεχίζεται η Σύνοδος - 20 από τους 27 ηγέτες έχουν τοποθετηθεί
19:55
199 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν την Πέμπτη
19:53
Χαιρετίζει η Ελλάδα τη σύγκληση άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό
19:20
Προσπάθεια Νομικής Υπηρεσίας να αμφισβητήσει την εγκυρότητα του INTOSAI βλέπει η Ελεγκτική Υπηρεσία
18:56
Ελλάδα: Τριάντα εννέα θάνατοι και 1.784 κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα
18:54
Υπ. Υγείας: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιαστούν περίπου 550 χιλ. στην Κύπρο
18:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand