Στήριξη στην Πάφο από τους Υπουργούς Παιδείας και Συγκοινωνιών

Η προετοιμασία της Πάφου ενόψει της χρονιάς ορόσημο το 2017 ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης στο δημοτικό μέγαρο Πάφου του υπουργού Παιδείας και πολιτισμού με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και το διοικητικό συμβούλιο του Πάφος 2017.

 Ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Κάδης  χαρακτήρισε εθνική υπόθεση την ανάληψη του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας από την Πάφο σημειώνοντας ότι γίνονται συγκεκριμένοι υπολογισμοί για την στήριξη που θα παράσχει το δικό του Υπουργείο, οικονομικά, σε επίπεδο διαμόρφωσης των υποδομών αλλά και κινητοποίησης ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος και των πολιτιστικών υπηρεσιών για να υποστηρίξουν το όλο εγχείρημα.  Υπάρχει θέληση από όλες τις πλευρές για συνεργασία είπε για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.

 Στο γραφείο του δημάρχου Πάφου βρέθηκε για λίγο και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης που βρίσκονταν σε περιοδεία σε επαρχιακά τμήματα του Υπουργείου του ο οποίος έδωσε διαβεβαιώσεις για προώθηση της ανάπλασης του Φάρου , του αρχαιολογικού μουσείου ενώ αποδέχτηκε να αναληφθεί η επίβλεψη της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων από το τμήμα δημοσίων έργων.

Ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ευχαρίστησε τους δυο Υπουργούς για την στήριξη προς την Πάφο και υποσχέθηκε ότι πλέον σε αγαστή συνεργασία ο δήμος με το διοικητικό συμβούλιο του Πάφος 2017 θα εργαστούν εντατικά για να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό τους, τους επόμενους μήνες.  Έργα πολιτιστικής υποδομής είπε με βεβαιότητα ο κ. Φαίδωνος  θα υλοποιηθούν για να είναι έτοιμη η Πάφος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.   

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πάφος 2017 Χρήστος Πατσαλιδης δήλωσε μετά την συνάντηση ότι η απόλυτη συνεργασία μεταξύ των μετόχων του οργανισμού , του δήμου Πάφος κυρίως , και του διοικητικού συμβουλίου θα δώσει λύσεις στα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία.

Πηγή: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:49

Τελευταιες Ειδησεις

03 Ιουλίου
Ν. Δένδιας: Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ετεροπροσδιορίζεται από τις επιδιώξεις της Τουρκίας
18:47
Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών
18:28
Άγνωστα μικρόβια παγιδευμένα σε παγετώνες που λιώνουν, μπορεί να πυροδοτήσουν νέες πανδημίες
17:57
Μοναστηράκι: Εκκενώνεται ο σταθμός του μετρό μετά από τηλεφώνημα για βόμβα
17:27
Χιλιάδες άνθρωποι στο Σίδνεϊ καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών
17:00
Ελλάδα Κορονοϊός: 26 θάνατοι, 98 διασωληνωμένοι, 11.629 νέα κρούσματα
16:37
Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Έρογλου, δεν διατρέχει κίνδυνο
16:18
Χρέος μας η εθνική ενότητα, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ
16:03
Υπό ρωσική επιρροή το Λουχάνσκ, λέει η Μόσχα
15:45
Πτώση λεωφορείου σε φαράγγι στο Πακιστάν – Τουλάχιστον 19 νεκροί
15:04
Για τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση ο δρόμος της εθνικής ευθύνης αποτελεί τη μόνη επιλογή, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας
14:35
Οι ελπίδες μας διαψεύσθηκαν οικτρά, λέει η Ένωση Καταναλωτών για το αποτέλεσμα της σύσκεψης στο Προεδρικό
14:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand