Έκκληση του ΠΤΔ για αποδοχή της αναπομπής μετέφερε ο ΥΠΟΙΚ στη Βουλή

Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετέφερε την έκκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για αποδοχή της αναπομπής από τη Βουλή και πρόσθεσε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορεί η Κύπρος να δανείζεται, είτε από τις αγορές, είτε από την τρόικα.

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε ακόμη τη θέση ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει τη διαδικασία των εκποιήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι επιστολές που αποστέλλονται σε δανειολήπτες για καθυστερήσεις δόσεων, αποτελούν υποχρέωση τους και θα αποστέλλονταν ακόμη και αν δεν υπήρχε η νομοθεσία αυτή. Ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι αύριο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο το τέταρτο νομοσχέδιο για την αφερεγγυότητα ενώ για το πέμπτο αναμένεται ακόμη η έγκριση της Τρόικας. Επανέλαβε τη θέση ότι χωρίς κανονισμούς δεν μπορεί να εφαρμοστεί η διαδικασία των εκποιήσεων και πρότεινε στη βουλή να εγκρίνει τους κανονισμούς μετά την έγκριση και του τελευταίου νομοσχεδίου για την αφερεγγυότητα.

Πάντως δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται τα δεδομένα σε σχέση με την νομοθεσία των εκποιήσεων ύστερα από την αναπομπή του προέδρου της Βουλής, της νομοθεσίας με την οποία ανεστάλη μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο βασικός νόμος των εκποιήσεων.

ΑΚΕΛ και Οικολόγοι τοποθετήθηκαν ήδη εναντίον της αναστολής και ο ΔΗΣΥ υπέρ ενώ τα υπόλοιπα κόμματα θα τοποθετηθούν ενώπιον της Ολομέλειας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών δήλωσε ότι παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από όλα τα κόμματα, έχει την αίσθηση ότι δεν διαφοροποιούνται τα δεδομένα από την ψήφιση της συγκεκριμένη νομοθεσίας την οποία στήριξε η πλειοψηφία των κομμάτων.

Πηγή: Νίκος Σχίζας 

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:49

Τελευταιες Ειδησεις

07 Δεκεμβρίου
Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ σήμερα στα Ιεροσόλυμα
07:06
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο λιμάνι της Λαττάκειας
06:32
CIA: Οι προθέσεις του Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι σαφείς
06:30
Ελεύθερος αφέθηκε ο 'Ελληνας αστυνομικός που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές
06:16
06 Δεκεμβρίου
Σύνολο 9,926 εμβολιασμοί έγιναν τη Δευτέρα
21:28
Covid-19: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλο τον ιδιωτικό τομέα
21:15
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν με Μητσοτάκη- Υπογράμμισαν τη σημασία της αλληλεγγύης στην προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη
20:58
Ρέγκλινγκ: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για Κύπρο και άλλες χώρες σε μεταπρογραμματική εποπτεία
20:50
Φον ντερ Λάιεν: Στόχος μας να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022
20:30
Σύλληψη Έλληνα αστυνομικού στον Έβρο από τους Τούρκους – Κινητοποίηση Ελληνικής Αστυνομίας και υπουργείου Εξωτερικών
19:58
Ένας θάνατος και 706 νέα περιστατικά κορονοϊού
19:52
Συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες-Παρουσίαση συμπερασμάτων 11ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Παρακολούθησης
19:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand