15 απευθείας πτήσεις από Κύπρο προς 8 χώρες από την Aegean– 90 θέσεις εργασίας

Δυναμικότερη παρουσία της στην Κύπρο ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία Aegean. Ανέφερε ότι το 2015 θα πραγματοποιεί 15 απευθείας πτήσεις από την Κύπρο σε οκτώ χώρες, αυξάνοντας τα αεροπλάνα της στην περιφερειακή βάση της Κύπρου από ένα στα τέσσερα.

Ανακοινώνοντας τα νέα σχέδια της εταιρείας για την Κύπρο, ο Αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης δήλωσε ότι από την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο θα προκύψουν ανάγκες για ακόμη 90 θέσεις πτητικού προσωπικού, οι οποίες έχουν ήδη προκηρυχθεί.

Αναλυτικότερα, στο θερινό πρόγραμμα δρομολογίων της εταιρείας από τον Απρίλιο του 2015 θα πραγματοποιούνται καθημερινά 8 έως 9 πτήσεις σύνδεσης με προορισμούς της Ελλάδας.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας δίνεται μεγάλη έμφαση στην απευθείας σύνδεση της Κύπρου με τη Δυτική Ευρώπη, αφού εντάσσονται πέντε σημαντικοί προορισμοί. Το Λονδίνο- Heathrow (καθημερινά), το Παρίσι (τρεις φορές την εβδομάδα), το Μόναχο (δύο φορές την εβδομάδα), η Ρώμη (δύο φορές την εβδομάδα) και το Μιλάνο (δύο φορές την εβδομάδα).

Επίσης, το 2015 θα γίνονται καθημερινά πτήσεις προς Τελ Αβίβ, στο Κίεβο τρεις φορές την εβδομάδα και στην Βηρυτό τέσσερις φορές την εβδομάδα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδιαφέρον από την εταιρεία για το σήμα και το όνομα των Κυπριακών Αερογραμμών είπε ότι η εταιρεία ήταν σε συζήτηση για κάποια στοιχεία ενεργητικού των ΚΑ. Εφόσον, είπε, το κράτος επιλέξει με τον οποιονδήποτε τρόπο να συνεχίσει την διαδικασία θα “εξετάσουμε το τι θα υπάρχει στο τραπέζι. Αυτό που έχει σημασία για τη Κύπρο, είναι το έργο, η ποιότητα, οι τιμές. Αυτά ορίζουν το τι συμβαίνει στην οικονομία της Κύπρου, στον τουρισμό, την απασχόληση κτλ”.

Σε ερώτηση εξάλλου για το  τί προτίθεται να κάνει η εταιρεία με την άδεια αερομεταφορέα, είπε ότι το δύσκολο από την Κύπρο, επειδή είναι μια μικρή αγορά, είναι ότι πρέπει να υπάρχει ικανό μέγεθος για να στηρίξει μια ανταγωνιστική παρουσία.

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι είτε είναι ελληνική η εταιρεία είτε κυπριακή δεν αλλάζει το θέμα των προσλήψεων Κυπρίων.

Εξάλλου, προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα τους τακτικούς επιβάτες, η Aegean προτίθεται να αναγνωρίσει στην αντίστοιχη ανώτερη δική της βαθμίδα Gold του Miles + Bonus, τα μέλη του επιπέδου Elite της Cyprus Airways που θα επιλέξουν να  εγγραφούν στο πρόγραμμά της. Επίσης,  για όλα τα μέλη του Miles+Bonus, αλλά και όσα νέα μέλη από την Κύπρο εγγραφούν  στο πρόγραμμα μέχρι τις 28/2 θα προσφέρονται 50% περισσότερα μίλια για όλα τα απευθείας δρομολόγια από και προς την Κύπρο για όλο το 2015.

Επιμέλεια : Στέλλα Ολυμπίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 09:49

Τελευταιες Ειδησεις

03 Δεκεμβρίου
Βέλγιο: Δύο κρυολογημένοι ιπποπόταμοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό
21:37
Κυριακίδου: Χρειαζόμαστε περισσότερη ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου των γυναικών
21:22
ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του τουρκικού ΥΠΕΞ για την αδειοδότηση του τεμαχίου 5
20:54
Δεύτερη ημέρα με πάνω από 50 χιλιάδες κρούσματα Covid στο Ην. Βασίλειο - Αυξάνονται τα κρούσματα της Όμικρον
20:36
Ένας θάνατος και 594 νέα περιστατικά κορονοϊού
20:22
Ξεπέρασαν το €1 δις τα έσοδα από τον τουρισμό το ενιάμηνο
20:13
Στη δημοσιότητα το διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τα νέα μέτρα
19:59
Ο Μπάιντεν κρυολόγησε αλλά διαβεβαιώνει ότι είναι καλά
19:36
Βέλγιο: Δεν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Covid-19
19:17
Συνέχισε την ανοδική του πορεία ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
18:46
Ελλάδα: Η τρίτη δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με δύο δόσεις
18:28
Σε απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ η αποχαιρετιστήρια τελετή του Πάπα Φραγκίσκου
18:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand