Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Ι. Κασουλίδη στο Ιράν

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην ΑΟΖ, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ιράν, το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους και περιφερειακά θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο επίσημης, διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ιράν, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κύριος Κασουλίδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του αναφορικά με τις προσπάθειες της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού, οι οποίες όμως εμποδίζονται από τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι τουρκικές ενέργειες, επισημαίνεται, συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, περιλαμβανομένης και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Κατά την παραμονή του στην Τεχεράνη, ο Ιωάννης Κασουλίδης συναντήθηκε με τον Ιρανό ομόλογό του Mohammad Javad Zarif, έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας Hassan Rouhani, ενώ πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ali Larijani και το Σύμβουλο του Ανώτατου Θρησκευτικού Ηγέτη, αρμόδιο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ali Akbar Velayati.

Όσον αφορά στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ιράν, αναγνωρίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων περαιτέρω ενίσχυσής τους.

Για την κατάσταση στη Συρία, συζητήθηκαν τρόποι επίλυσης του πολιτικού προβλήματος, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο κύριος Zarif, ανέδειξε το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ιράν, τόσο για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, όσο και για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Συρίας.

Αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο κύριος Κασουλίδης μετέφερε την ενθάρρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τεχεράνη, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, διασφαλίζοντας ότι η πυρηνική ενέργεια θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει την Ύπατη Εκπρόσωπο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Federica Mogherini και τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Τεχεράνη.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.