Λύπη και υποσχέσεις για το θέμα του κρατικού αερομεταφορέα

Βαθύτατη λύπη εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την αναπόφευκτη και δυσάρεστη, όπως αναφέρει, εξέλιξη που αφορά τις Κυπριακές Αερογραμμές ως αποτέλεσμα της απόφασης που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισημαίνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση εξάντλησαν κάθε προσπάθεια προσέλκυσης επενδυτή. Παράλληλα, προσθέτει, στήριξαν το Διοικητικό Συμβούλιο σε κάθε κίνηση εξυγίανσης και κατεβλήθη από κοινού προσπάθεια, με συνεργασία εξειδικευμένων Νομικών Οίκων του εξωτερικού, για την εκ των υστέρων έγκριση των κρατικών ενισχύσεων που είχαν δοθεί, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς, όπως απορρέει και από την απόφαση της Επιτροπής, υπήρξαν διαχρονικά προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν, η συσσώρευση των οποίων καθιστούσε σαφές πως η εταιρεία δεν θα είχε καμία προοπτική να καταστεί βιώσιμη χωρίς συνεχιζόμενη κρατική ενίσχυση.

Επιπλέον, αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δήλωσή του, η Επιτροπή έκρινε ως παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στην εταιρεία χωρίς την εκ των προτέρων διαβούλευση με την ίδια την Επιτροπή και απαίτησε την άμεση ανάκτησή τους και επιστροφή τους στο Κράτος, κάτι που, λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά δεδομένα της εταιρείας, δεν ήτο εφικτό να υλοποιηθεί.

Αυτό που προέχει, αναφέρει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι η επικέντρωσή στα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους των Κυπριακών Αερογραμμών και η πλήρης διασφάλισή τους. Επισημαίνει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν το σύνολο των μισθών που δικαιούνται και το ταμείο προνοίας, ενώ η Κυβέρνηση θα καλύψει το υφιστάμενο και σημαντικό έλλειμμα του ταμείου προνοίας που είχε δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, σημειώνει, η Κυβέρνηση θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της, μέσω ανοιχτών και διάφανων διαδικασιών, για διερεύνηση της πιθανότητας δημιουργίας μιας νέας τοπικής αεροπορικής εταιρείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα φέρει το εμπορικό όνομα και λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια, σημειώνει, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν έτσι ώστε οι πλείστοι όσοι των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές αποκατασταθούν.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
H Tεχεράνη υποστηρίζει ότι δεν υπέστη πυραυλική επίθεση από το Ισραήλ
08:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.