ΚΑ: Σύντομα εκκαθαριστής και διαδικασία για νέα εταιρεία

Σε διαδικασία εκκαθάρισης εισέρχονται οι Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα παραμείνει εν ενεργεία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Εντός δύο εβδομάδων θα συγκαλέσει συνέλευση των πιστωτών, μέσα από την οποία θα προκύψει ο διορισμός εκκαθαριστή, που θα προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για αποπληρωμή των οφειλών.
Κατά σειρά, θα πληρωθούν οι οφειλές προς το κράτος, αν αυτές αφορούν φόρους ή υπόλοιπα προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μισθοί υπαλλήλων και υποχρεώσεις προς πιστωτές.
Όπως πληροφορείται το ΡΙΚ, η περιουσία των Κυπριακών Αερογραμμών αποτελείται από 9.000.000 ευρώ σε ρευστό, 25,1% μετοχές της Swissport, ένα αεροσκάφος A320, εξαρτήματα αξίας 1.000.000 ευρώ, έσοδα 1.000.000 από την πώληση ρύπων και έσοδα από την πώληση εισιτηρίων, που υπολογίζονται γύρω στα 4.000.000 ευρώ.
Τα πέντε ενοικιαζόμενα αεροσκάφη της εταιρείας επιστράφησαν σήμερα το πρωί στους ιδιοκτήτες τους.
Η κυβέρνηση καλείται να καταβάλει ποσό περίπου 9.000.000 ευρώ, που αφορά την "τρύπα" στο Ταμείο Προνοίας των εργαζομένων. Ανέλαβε, παράλληλα, να καλύψει το κόστος των εισιτηρίων για τους επιβάτες που είχαν διευθετήσει να ταξιδέψουν με τις Κυπριακές Αερογραμμές, ποσό που υπολογίζεται γύρω στα 5.000.000 ευρώ.
Η καθήλωση του κρατικού αερομεταφορέα βρίσκει την κυβέρνηση να επικεντρώνεται στο στόχο της δημιουργίας νέα ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας, με την ταυτότητα των Κυπριακών Αερογραμμών.
Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξεύρεση επενδυτή παραμένει ανοικτή, αλλά είναι πλέον απαλλαγμένη από το βάρος των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα, χωρίς να αποκλείεται η αναζωογόνηση του ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες στο χώρο των αερομεταφορών.
Την Τρίτη, η Aegean αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την πρόθεσή της να ενισχύσει το πτητικό της πρόγραμμα, με έδρα την Κύπρο.
Υπάρχει και το ενδιαφέρον της Rayanair, ενώ ενδιαφέρον για δρομολόγηση πτήσεων προς την Κύπρο έχει εκφράσει η ρουμανικών συμφερόντων Blueair.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, δεν αποκλείεται ενίσχυση της διαδικασίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή και ανακοίνωση νέας διαδικασίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης
Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.