Δήμος Πάφου: Ψηλό ποσοστό αποχής. Δηλώσεις υποψηφίων

Στην Πάφο επανήρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή νέου Δημάρχου, μετά την διακοπή στις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη, μέχρι τις 12 το μεσημέρι ψήφισαν 3 χιλιάδες 849 εκλογείς, ή ποσοστό 21.3%.
Σημείωσε ότι το ποσοστό της αποχής είναι μεγάλο σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το 2011.
Σημαντικός αριθμός εκλογέων, είπε, απουσιάζει στο εξωτερικό, κάνοντας σαφή αναφορά στους φοιτητές.
Δικαίωμα ψήφου έχουν 18 χιλιάδες 23 ψηφοφόροι εκ των οποίων 2 χιλιάδες 88, ή ποσοστό 12%,  είναι κοινοτικοί.
Το αξίωμα του Δημάρχου, διεκδικούν οκτώ υποψήφιοι.
Το αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις οκτώ το βράδυ και θα ακολουθήσει η ανακήρυξη του νέου Δημάρχου.

Δηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων

Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια νέα αρχή για την Πάφο, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Άριστος Βασιλειάδης, ο οποίος υποστηρίζεται από τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.
Ο κύριος Βασιλειάδης τόνισε ότι αυτή η νέα αρχή για την Πάφο πρέπει να στιγματίσει το μέλλον και ευχήθηκε κάθε επιτυχία και καλή τύχη σε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους.
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Φαίδωνας Φαίδωνος, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι οι σημερινές εκλογές δεν είναι εκλογές καταμέτρησης των κομματικών ποσοστών, αλλά για δημοτικές, διαμηνύοντας ότι η Πάφος η οποία γυρίζει σελίδα.
Σύντομα, τόνισε, όλη η Κύπρος θα μιλά για το νέο ξεκίνημα της Πάφου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευχή ότι η κρίση των δημοτών της Πάφου θα δώσει απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα.
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μασούρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τους Οικολόγους, τόνισε ότι στις αναπληρωματικές αυτές εκλογές θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα της αλλαγής.
Σήμερα, ανέφερε, γιορτάζει η δημοκρατία και είναι σημαντικό να προωθηθεί η ιδέα της συμμετοχικότητας και κάλεσε τους δημότες να προσέλθουν στις κάλπες.
Σήμερα οι Παφίτες αποφασίζουν για την πόλη τους και το μέλλον της, γυρίζοντας σελίδα, τόνισε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δώρος Παφίτης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Συμμαχία Πολιτών.
Ευχήθηκε η ψήφος των πολιτών να είναι ελεύθερη και συνειδητή, για να μην μετανιώσει κανένας, κατά την έκφραση του, για τις επιλογές του, όπως συνήθως συνέβαινε έως τώρα.Για τα κακά που βρήκαν την πόλη της Πάφου ευθύνεται η αποχή και η αδιαφορία, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βαγγέλης Μαυρονικόλας και κάλεσε τους συνδημότες του να προσέλθουν στις κάλπες.
Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Χρύσανθος Χρυσάνθου εξέφρασε την ευχή σε αυτές τις εκλογές οι δημότες να μην εγκαταλείψουν την Πάφο στον κατηφορικό δρόμο που βρίσκεται και που την οδηγεί, όπως είπε, στο απόλυτο σκοτάδι.
Μήνυμα στους πολίτες της Πάφου να γίνουν συμμέτοχοι στη δημοκρατία, απηύθυνε ο ανεξάρτητος  υποψήφιος Ανδρέας Χρυσάνθου, σημειώνοντας ότι από αυριο πρέπει να επικρατήσει συναίνεση και συνένωση δυνάμεων.
Η ανεξάρτητη υποψήφια Σόφη Χαμπιαουρίδη τόνισε ότι οι πολίτες της Πάφου έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ώστε να πάψει να υπάρχει η δυσοσμία, η απάτη και το ψέμα.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής, Φίλιππος Φιλίππου, Στέλιος Κρέουζος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (7)
21:29
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (6)
21:27
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5)
21:26
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; (4)
21:25
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (3)
21:24
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (2)
21:23
ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (1)
21:19
37η Παγκύπρια Έρευνα Πολιτικής Κουλτούρας & Εκλογική Συμπεριφορά
21:13
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Χίτλερ
20:31
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.