Τα ΗΕ δεν δίνουν πραγματική εικόνα για το αδιέξοδο στο Κυπριακό

Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να δώσουν την πραγματική εικόνα για το ποια πλευρά ευθύνεται για τη μη επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Αυτό ανέφεραν στο ΚΥΠΕ κυβερνητικές πηγές, οι οποίες κλήθηκαν να σχολιάσουν την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ η οποία επιδόθηκε ανεπίσημα στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσαν, πρέπει να λάβουν υπόψη την ενέργεια της Τουρκίας να εκδώσει νέα NAVTEX, να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και να δώσουν την πραγματική εικόνα για το ποια πλευρά ευθύνεται για τη μη επανέναρξη των συνομιλιών.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέδειξαν την εποικοδομητική στάση και βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δυστυχώς, σημείωσαν, η Τουρκία δεν κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση και μέσα σ` αυτό το κλίμα. Αντίθετα προχώρησε στην έκδοση νέας NAVTEX.

Την προσεχή Δευτέρα, στις 11.30 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσκάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο όλους τους διαπιστευμένους πρέσβεις στην Κύπρο ώστε να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, έτσι όπως διαμορφώνονται με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις.

Στις 9 το πρωί της Δευτέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών των Κομμάτων, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, το θέμα των εκποιήσεων και την πρόταση του Προέδρου για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας αποδοχής.

Παράλληλα την Τρίτη, θα πραγματοποιήσει σύντομη επίσκεψη στην Κύπρο, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Άϊντα, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό και να αρχίσουν οι συνομιλίες.

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Άϊντα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Σύνταξη: Εύη Μουρούζη

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:15

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.